nooit te oud
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Je bent nooit te oud

Ooit, lang geleden, toen ik nog echt jong was en studeerde, was er een studie genoot die 70 jaar oud was in haar eerste jaar.
Ze had nooit kunnen studeren, wilde studeren en dus deed ze dit.
Ze heeft haar master uiteindelijk gehaald.  Er zijn veel mensen die denken voor alles te oud te zijn, toch zijn er maar weinig dingen waar je te oud voor bent.

Nooit te oud om te reizen

Vandaag in de bus ontmoette ik een echtpaar dat toch al een decennium met pensioen was. Ze hadden allebei een grote rugzak op hun rug. Aangezien ze naast me kwamen zitten heb ik toch maar eens gevraagd  wat ze gingen doen. Ze waren op weg om op Schiphol te gaan en daarna te gaan backpacken door Australië.
Je bent nooit te oud om te backpacken, lees dit blog erover.
Wat let je? Boek hier gewoon je droomreis. Of laat je verassen met suprise me. Een organisatie die verrassingsreisjes organiseert. Check hier

Nooit te oud om van baan te wisselen

Veel mensen durven niet van baan te wisselen omdat ze te oud zijn. Ben je echt te oud of ben je gewoon bang om je vaste contract op te geven? Je kan prima nog een carriere switch maken. Ik begrijp echt wel dat niet elke werkgever erop zit te wachten, maar daarin tegen ook een heleboel wel. Waarom zou je de rest van je loopbaan nog ongelukkig zijn met je baan?Nooit te oud om te beginnen met sporten

Ondanks dat sporten vanaf jonge leeftijd beter is. Ben je nooit te oud om te beginnen met sporten. Ok top sporter en olympische spelen zijn misschien niet meer mogelijk. Maar sporten kan altijd. Wandelen, zwemmen en fietsen kunnen vaak tot op hoge leeftijd beoefent worden. Dus waar wacht je op?

Nooit te oud om te studeren.

Te oud voor om te leren? Te oud om te studeren? Zeker niet. Ik schreef in het begin al over mijn studie genootje van 70. Een collega van mij vond haarzelf te oud om nog een master te doen. Uit eindelijk heeft ze het toch gedaan, en ook al is zij veel jonger als je denkt dat je te oud bent lukt het zeker niet. Toen ze eenmaal ervan overtuigd was dat ze niet te oud was, heeft ze het toch maar even gedaan. Of je nu 28 of 77 bent als je denkt dat je te oud bent ben je het ook. Als je denkt dat je het kan, maakt leeftijd niet uit! Je kan natuurlijk ook altijd beginnen met een leuke cursus bij de loi ofzo.

Nooit te oud om te spelen.

Je bent nooit te oud om een spelletje te spelen. Spelen is ontspannend. Spelen is leuk en spelen maakt gelukkig. Geniet samen met andere van een spelletje of speel alleen een spelletje op de computer. Oke misschien ben je wel te oud om de hele dag te spelen maar af en toe kun je best het in jezelf proberen te vinden. Bestel anders eens iets voor jezelf hier. Doe het gewoon.

Nooit te oud om te veranderen

Je bent nooit te oud om te veranderen en nooit te oud om te leren. Als je het maar wilt en misschien doe er wat langer over dan toen je 18 was maar je bent nooit te oud. Je kunt zolang je adem haalt nog steeds veranderen, groeien en leren. Je bent niet te oud om je karakter te veranderen en zeker niet te oud je angsten te overwinnen. Je bent ook niet te oud om dankbaar te zijn of leren dankbaar te zijn.  Zeker door alle bovenstaande dingen gewoon te doen, kun je echt nog wel veranderen ongeacht je leeftijd.

Je bent nooit te oud om (opnieuw) lief te hebben.

Er zijn zoveel mensen die boven de pensioengerechtigde leeftijd nog trouwen, verliefd worden, gaan samenwonen. En waarom ook niet. Liefde is van alle leeftijden toch? Je bent ook nooit te oud om opnieuw te daten.

Is er iets waarvan jij vind dat je te oud voor bent? Vergeet dit!

Je bent nooit te oud. Is het niet gewoon angst of onzekerheid?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: