Privacybeleid

Privacyverklaring

Omdat ik met mijn website bepaalde persoonsgegevens verzamel, heb ik een privacyverklaring gemaakt.  Dit ben ik verplicht. Deze verklaring lees je nu je op deze pagina. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn en overeenkomstig met AVG

Heb je vragen? Stel ze gerust, via Info@daniellevinkschrijft.nl of via het contactformulier

Contactgegevens

www.daniellevinkschrijft.nl
Info@daniellevinkschrijft.nl

Persoonsgegevens

Ook als blogger verzamel ik persoonsgegevens. Dit moet je als lezer weten, en hier zal ik uitleggen wat ik met die persoonsgegevens doe.

Ik kan de volgende persoonsgegevens van je nodig hebben:

Naam, e-mailadres, adres van je website, IP-adres.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

Als je je inschrijft voor de e-mailmeldingen onderaan de pagina heb ik je naam en je e-mailadres nodig. Verder onthoudt mijn website wanneer je je hebt ingeschreven en zie ik wanneer je je eventueel weer hebt uitgeschreven.
Overigens verstuur ik geen nieuwsbrieven, mocht ik dat in de toekomst gaan doen dan kun je die pas ontvangen als je je hier apart voor aanmeldt.

Als je een reactie plaatst onder een van mijn blogs vul je je naam, je e-mailadres. Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn website. Ikzelf gebruik die alleen als ik persoonlijk naar je wil reageren.
Verder onthoudt de website je IP-adres. Dit is nodig zodat ik gebruikers die mij bedreigen, spam sturen etc. kan blokkeren. Door het aanvinken van de checkbox bij de reactie ga je akkoord met het feit dat ik deze gegevens verzamel.

Bewaartermijn gegevens en waarom

Als je je uitschrijft van de e-mailmeldingen blijft je e-mailadres nog zichtbaar voor mij. Tot nu toe verwijder ik deze gegevens met de hand, ik kan er nog niet achter komen hoe lang ze automatisch bewaard worden.

Maar wees gerust: als je je hebt uitgeschreven zal ik je niet lastig gaan vallen! Mocht je willen dat ik je gegevens per direct verwijder, neem dan contact met me op.

Cookies

Als je mijn website opent verschijnt er onderaan een balk, waarbij je wordt gewezen op het gebruik van cookies. Je kunt deze ook weigeren.

Mijn website verzamelt verschillende soorten cookies:

Google Analytics

Voor de analyse van bezoekersaantallen wordt gebruik gemaakt van Google Analytics, en Google analytics cookies. Om gedeelde persoongegevens (conform artikel 8f van de Wet bescherming persoongegevens) te minimaliseren:

Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, en ook het specifieke privacybeleid van Google Analytics als je hier meer over wilt weten.

Sociale Media

Op de website zie je knoppen om inhoud te delen via sociale media als facebook en twitter. Deze knoppen zijn mogelijk door de code die afkomstig is van die partijen zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Je kunt meer lezen in de privacystatements van bijvoorbeeld facebook en twitter.

Advertenties

Op mijn website vind je advertenties van onder andere bol.com, wehkamp en Hema. Als je klikt op één van deze banners en je koopt vervolgens iets, krijg ik een klein percentage van het verkoopbedrag. Dit is voor mij een manier om brood op de plank te krijgen.

Deze websites behouden jouw gegevens een aantal dagen. Ze gebruiken deze gegevens om gericht te kunnen adverteren. Mocht je dit niet op prijs stellen, accepteer dan de cookies niet of klik niet op de banners!

Recht

De privacywetgeving brengt verschillende rechten met zich mee voor jullie als lezers.

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel, je mag mij vragen om ze te rectificeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

Bezwaar maken tegen verwerking

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens

Recht op intrekken toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ik hoop natuurlijk dat je mij dan eerst benadert zodat ik kan kijken of we dit samen op kunnen lossen.

Meer weten?

Neem even contact met me op als je vragen hebt over deze privacyverklaring, dan komen we er samen uit!

Danielle Vink
info@daniellevinkschrijft.nl