verleden loslaten.Inconsequent zijn is niet erg, blijf. assertiviteit vergroten
Blog,  Emoties,  kracht/zelfvertrouwen

Inconsequent zijn is niet erg

Eerst vond ik dat spelletje echt heel stom en uiteindelijk heb ik toch gewonnen. Ik wil wel goed zijn voor het milieu maar ook die reis naar Tunesië maken met het vliegtuig.  Ik ben tegen het vieren van Sinterklaas, maar vier toch donderdag die met mijn nichtje ( sst, nog niets zeggen he?)   Wispelturig? JA!

Tegenwoordig lijkt iedereen voor of juist heel er tegen iets.  Er is nauwelijks meer ruimte voor nuances, relativering of twijfel. En geen mening hebben mag ook al niet meer. Je bent gewoon voor of tegen. Met alle anonieme mogelijkheden worden discussies heftiger en door internet worden er veel meer meningen de lucht ingesmeten .
Het grijze gebied wordt steeds kleiner en van mening veranderen mag zeker niet! Maar waarom eigenlijk niet.

Geen draaikont

Mensen houden er niet van als je met alle winden mee waait. Dan heb je geen karakter of je liegt zelfs! Het is natuurlijk ook makkelijk om anderen in hokje te plaatsen. Als het van iemand duidelijk is waar voor hij staat is dat fijn en helder. Ook in gedrag, tekst, werkhouding of kwaliteit eisen we consequentie van anderen. Waarom eisen we dit eigenlijk allemaal?

We zijn allemaal inconsequent

Misschien eisen we dit allemaal wel omdat we zelf juist zo inconsequent zijn en het daarom fijn is als anderen consequent zijn voor ons. We houden van iemand maar soms gaat die liefde vrij snel over. We vind patat lekker maar naar een week patat willen we toch weer aardappeltjes. We willen sparen, maar geven toch geld uit aan de Starbuckskoffie.

We zijn allemaal op bepaalde gebieden inconsequent. Nou En?
Ja soms vind ik het ook moeilijk als iemand van mening verandert maar het is die persoon goed recht toch. Wie ben ik om daar een sneer over te geven of over te oordelen.

Vier en oordeel niet

Zou het niet eens ontzettend goed zijn als we niet meer zouden oordelen maar onze inconsequenties met elkaar te vieren.
Het echt oké om van mening te veranderen. Het zou maar saai zijn toch als alles het zelfde blijft?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: