Laat loslaten los!, mening van anderen
Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

In vier stappen aantrekkelijker

Vaak wordt aantrekkingskracht gekoppeld aan er goed uitzien, haar gestyled, leuke jurk of een mooi pak uit de kast getrokken, manicure of aan een knappe kop en een grote glimlach. Maar aantrekkingskracht is zoveel meer dan uiterlijkheden. Als je denkt dat je in dit stukje tekst tips vind om gemakkelijk je uiterlijk te veranderen, stop dan met lezen om teleurstelling te voorkomen.

Vergroot je zelfvertrouwen

Afgezaagd? Ja absoluut maar daarom niet minder waar. Zelfvertrouwen is sexy. Zelfverzekerd zijn betekend niet per definitie Formule-1 racen, abzeilen of parachute springen. Het is een innerlijke kracht die je uitstraalt. Het is de look at me, dit is wie ik ben houding. Zelfvertrouwen is te vergroten door je onzekerheid te overwinnen,
door je aan je principes te houden en door je te omringen met mensen waar je energie van krijgt. Een quick fix nodig voor je zelfvertrouwen, schrijf eens vijf goede punten van jezelf of op fake die glimlach. (lees hier meer quick fixes)

Accepteer je lichaam

Als je niet van je lichaam houdt, straal je dat ook uit. Je probeert de – in jouw ogen – minder mooie delen te bedekken of verhullen met losse kleding. Je loopt misschien ook een beetje voorovergebogen, zodat je minder opvalt. Niet echt een sexy look. Leer je lichaam te accepteren, inclusief de minpuntjes.
Onthoud dat iedereen anders is en niemand perfect is. Wat je ziet in bladen is gefotoshopt en er zijn hele make-up ploegen, professionele fotografen en stylisten in de weer geweest om het model zo op de kiek te krijgen. Nee, jouw vakantiefoto gaat er nooit zo uit zien. Dus let it go. Sporten en dans helpen je je lichaam te accepteren. Ga eens voor de spiegel staan en noem 7 geweldig mooie punten van je lichaam op, accentueer deze voortaan en vergeet je “zwakke punten”. Schouders naar achteren. Je bent mooi zoals je bent.

Wees onafhankelijk

Hoewel je er misschien van houdt als iemand voor je zorgt (dat is ook fijn), is het ook fijn om onafhankelijk te zijn. Hoewel je misschien graag volgzaam bent, is het ook fijn je eigen weg te gaan. Het is een geweldig gevoel als je voor jezelf kunt zorgen, zonder de hulp van een ander. Als je iets doet waar je niemand anders voor nodig hebt, of als je nieuwe dingen probeert zonder dat duwtje in de rug van een ander. De grootte van de acties kan variëren. Je eigen huur kunnen betalen, tot een Ikea-meubel in je eentje in elkaar zetten: allemaal momenten waarop je trots op jezelf kunt zijn. Op dit soort momenten straal je dat ook uit, zonder dat je dat waarschijnlijker door hebt.
Het grappige is dat, als je luistert naar verhalen over de eerste ontmoeting van koppels, het vaak was tijdens een moment van onafhankelijkheid. Denk aan ‘HIJ was in zijn element en stond op het podium zijn gitaar te spelen. Ik was op slag verliefd,’ of ‘Sophie stond zo leuk te dansen in de kroeg, ook al deden haar vriendinnen niet mee. Toen wist ik, deze vrouw moet ik hebben.’ Je hoort nooit verhalen als: “zo cute dat zijn moeder nog boodschappen deed”
Ontdek wanneer jij je het meest onafhankelijk voelt. Als je schrijft, zoals ik? Als je sport, als je gitaar speelt? Doe dit dan vaker!

Stop met negatief zijn over jezelf.

Dit is misschien wel de grootste boosdoener. Veel mensen zijn zó negatief over zichzelf, dat het ze extreem onaantrekkelijk maakt. De hele houding van deze mensen word verpest door hun eigen negatieve gedachte. Ik kan het toch niet, dus laat maar stimuleert namelijk niet om die dingen te doen die je wel leuker maken. Hij is veel knapper als ik, ik maak geen schijn van kans, stimuleert niet achter die geliefde aan te gaan.
Waarom doen we dit? Wat willen we eigenlijk horen? Hopen we op iemand die zegt ‘nee joh, jij bent knapper’? We hebben het vaak niet door, maar negatief over jezelf zijn maakt je júist onaantrekkelijker. Dus, stop daarmee. Oh ja, en als iemand je een compliment geeft, accepteer het alsjeblieft. Niets is onaantrekkelijker als iemand die na een compliment negatief begint te zijn. Zeg na een compliment gewoon dank je. Zeg gewoon trouwens wat vaker dank je. Dank je maakt je leuk.

Dus..eh.. dank je dat je tot het einde gelezen hebt.Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: