Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Ik word fan van mezelf, jij ook?

Nee, nee, je hoeft geen fan van mij te worden, maar van jezelf!. Wees zelf je allergrootste fan. Jij bent leuk en geweldig. Je bent een mooi mens. Je bent meestal beter in de dingen die je doet dan jezelf denkt. Twijfel niet meer. Je bent goed zoals je bent.

Realistisch?

Ik heb ontzettend veel gedachten over van alles en nog wat op een dag, dat gaat echt de hele dag door. Tja ik ben een vrouw en kan mijn gedachten niet altijd stoppen.
Ik ben goed bezig met mijn werk, voel me daar goed bij en dat straal ik ook uit. Ik lach wordt het zonnetje genoemd en voel me geweldig.
Dan kijk ik op de feedbacklijst en zie dat iemand mij feedback heeft gegeven, iets kleins had ik niet goed gedaan, maar het is alweer opgelost. Of mijn leidinggevende vraagt iets over een klus en ik vat het negatief op.
“Ohh hoe kan dat nu? Waarom wordt ik niet begrepen?”
“Hebben ze gelijk?, ik stel niets voor.”
“ Hoe kan ik nu denken dat ik goed ben, grapjas!”
“Hoe moet het nu verder met mij? Thuis draaien dingen ook niet lekker, ligt dat ook aan mij?”
“Op school zeiden ze het ook al, ik kan niets.”

BAM! Het zonnetje is verdwenen en onweerswolken zweven boven mijn hoofd. Binnen een minuut verander ik 180 graden en moet iedereen uitkijken, tranen branden achter mijn ogen. Zo vermoeiend.


Ik geloof dat ook bij jou gedurende een dag er ontzettend veel gedachten voorbij komen. En deze zijn vast ook vaak negatief als je dit toelaat
En hoe vermoeiend zijn die negatieve gedachten over jezelf en over anderen.
Het slurpt energie uit je lijf en je gaat letterlijk met hangende schouders lopen, voelt je vermoeid. Wordt je soms ook zo moe van jezelf?

Fan worden.

Het is belangrijk dat je door krijgt dat je deze negatieve gedachten zelf toelaat.
Wanneer een situatie plaatsvindt, bepaal jij hoe je daarop reageert. Het zijn immers je eigen gedachten. Doe een realiteitscheck bij elke negatieve gedachtes. Vraag ook even aan jouw vrienden of collega’s of dit ook klopt.
Wees je bewust van alle gedachtes die in je hoofd opkomen en ga met jezelf het gesprek aan.
Hoe ik met de eerdere kritiek om had kunnen gaan. Hulp vragen, het gesprek aangaan met de mensen die kritiek geven, om duidelijkheid vragen.

Ga ook in gesprek en vraag om duidelijkheid aan jezelf en aan jouw omgeving. Gun jezelf alles en vooral het positieve.

Ga je het proberen? Ik ben nu al fan van je. Nu jij nog!!

ps: Ik zou het leuk vinden als je fan van mij wordt. Like je mijn Facebook pagina alsjeblieft? 

Eén reactie

  • Nora de Wijn

    Hoi, Daniëlle de gedachten die mij lastig vallen noem ik mijn Aap. Toch ga ik er met liefde mee om. Het is net een lastig kind dat veel aandacht vraagt. Wel vind ik het lastig om toch echt bij mijzelf te zijn met die lastige aap. Liefs Nora.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: