durf, ketsbaarsheid
kracht/zelfvertrouwen,  kwetsbaarheid

Ik was te sterk en nu durf ik kwetsbaar te zijn.

Jaren lang was ik te sterk. Misschien leek het niet zo, misschien leek ik juist hard. Ik ben al altijd te sterk geweest, meegaand zijn, geen nee kunnen zeggen kost veel kracht, maar nu durf ik kwetsbaar te zijn en dat geeft veel meer lucht. Het geeft ruimte in mijn hoofd, minder mist en daardoor denk ik dat ik minder snel overspannen zal raken.

Ik forceer mezelf niet langer

Ik dwing mezelf het niet meer leuk te hebben, een te druk feestje vind ik niet leuk! Ik dwing mezelf niet meer 10 dingen op een dag te doen terwijl ik er maar energie heb voor 7. Ik dwing mezelrfniet meer om “gezellig”te zijn als ik dit niet voel en ook zal ik zeker geen dingen meer doen omdat het hoort. Hoewel het nog niet helemaal lukt ben ik echt niet meer voor iedereen. Ik ben er alleen nog voor mensen die ik leuk vind. Giftige mensen ontwijk ik nu het liefst. kip to Content

Ik zeg eerlijk wat ik voel

Wanneer het niet goed met mij gaat, zal ik dat zeker zeggen. Maar ook, en dat gebeurt veel vaker, als ik niet weet wat ik voel, als ik niet weet hoe het met mij gaat zal ik dit ook zeker zeggen. Ik heb dit best vaak. Dan weet ik best dat het niet goed gaat maar kan ik niet goed uitleggen wat er is. Vroeger zei ik dat niet. Dan zei ik dat het goed met mij ging omdat ik geen zin had in moeilijke vragen. Nu kan ik gewoon accepteren dat het niet goed met mij gaat, zelfs als ik niet weet

Ik durf hulp te vragen

Hoewel ik dit ook nog steeds wel moeilijk vind, weet ik dat er mensen zijn die sommige dingen beter kan dan ik. Ik ben bijvoorbeeld echt niet goed in het opruimen van mijn huis. En juist daarom huur ik daar tegenwoordig iemand voor in. Daar schaamde ik mij ooit voor, maar waarom zou ik?

Ik ben ongeduldiger en harder

Hoewel mensen mij nog steeds geduldig vinden en ik dat soms ook zeker kan zijn ben ik toch veel minder geduldig. Ik heb geen tijd voor mensen of dingen die mij angst bezorgen of kwetsen. Ik ben lang niet zo flexibel als vroeger.
Als het mensen niet zint ben ik ook makkelijker en harder in het vermijden of wegsturen van hen.
Ik ontloop mensen ook makkelijker, zelfs mensen om wie ik heel veel geef.

Mensen begrijpen mij niet meer

Mensen weten intussen dat ik verandert ben. Hoewel dat eigenlijk niet waar is. Ik ben gewoon meer mezelf en dat zijn mijn dierbare niet gewend.
En zoals ik hiervoor al zei jammer dan!

Je meest hechte vrienden hebben het idee dat er iets aan je is veranderd, je collega’s zijn niet warm en vriendelijk tegen je en je sociale kring geeft je de ruimte.

Ik weet dat ik sterk kan zijn als het moet.

Ik weet intussen waar mijn kracht ligt en ik weet dat ik sterk kan zijn. Maar dat het kan wil niet zeggen dat ik het altijd moet zijn. Soms is kwetsbaar de beste manier om het leven aan te vallen.

Kwetsbaar is juist ontzettend gezond.

Ik was altijd te sterk, maar durf ik kwetsbaar te zijn.
Altijd sterk zijn breekt soms op. Het is soms ontzettend gezond om andere mensen om hulp te vragen, om weg te kruipen.

Kwetsbaarheid is een andere vorm van kracht.

Meer lezen over kwetbaarheid? Lees de kracht van kwetsbaarheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: