effe dimmen, 12 energiezuigers die je beter achterwege laat
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Ik ben moe, ik wil even uit, jij ook?

Ik ben moe van mezelf. Moe van het altijd maar “aan” moeten staan, van alles zelf moeten doen. en van de lat die ik weer te hoog leg, het slim zijn, strategisch zijn. Ik ben moe van rekening met de ander te houden. Ik ben moe  van mezelf moeten verbeteren, beter willen zijn, ontwikkelen en veranderen., van alle goedbedoelde adviezen hoe ik moet zijn, terwijl ik zo helemaal niet ben. 

Serieus signaal

Moe zijn is natuurlijk heel normaal en helemaal niet erg, maar het is wel een serieus signaal.Als je in de nacht niet meer uitrust, je hoofd maar door blijft gaan is het tijd om even te rusten. Gewoon doorgaan is niet de oplossing, dat weet ik nu, maar voor ik instortte was dat anders.


De oplossing

Inmiddels weet ik dat ik vrij snel kan opknappen van deze vermoeidheid. Mits ik het niet te ver laat komen, zoals eerder. Ik heb geleerd dat slow ook oké is. Dat even aan mezelf denken niet per definitie egoïstisch is. Wat mij dan ook enorm helpt om uit die vermoeidheid te komen is me-time. En dan ook echt even quality-time met mezelf. Al val ik soms ook terug is mijn default mode: doorgaan tot je erbij neervalt.
Toch kan ik steeds vaker gewoon doen waar ik behoefte aan heb, ken ik mijzelf steeds beter. Ontspannen en ademhalen. Dat hoeft helemaal niet lang te duren. Van even uitchecken, van een wandeling, een korte meditatie of een gezichtsmasker kan ik al enorm opknappen. De lat wat lager leggen. Het even allemaal niet te serieus nemen. Compleet het tegenovergestelde doen van waar ik mee bezig was helpt ook als een tierelier. Even gek doen, m’n hoofd en gezicht masseren. Even met mezelf zijn. Dan gaat het weer stromen en kom ik weer in beweging en in de flow. De truc zit echt in de aandacht voor jezelf, wat jij nodig hebt.

Dus loopt je hoofd over, ben je moe. Ga even uit. Ga er even uit. Ga naar buiten. Slaap goed met deze tips.

Stop nu met lezen, ga iets doen dat echt ontspan. Ik ga even een rondje fietsen.

Eén reactie

 • Nora de Wijn

  Lieve Daniëlle ooit ben ik is gestruikeld over het woordje ‘moeten’

  MOETEN….

  Wat ik zo gaat wil dele is: dat het woord MOETEN uit mijn woordenschat verdwijnt.
  Moeten is dwingend en hard. Wanneer ik zeg ik moet ….. Kan ik ook zeggen ik Wil ,ik Zal of ik Kan. Een ander oplossing is ik dien het te doen. Dit alles voelt anders, zachter….Het is zo’n gewoonte ik moet dit en moet dat.
  Er zijn mensen die nog betere oplossingen weten, wanneer we ons maar bewust zijn dat MOETEN anders gebruikt kan worden, Dit wil ik graag delen met heel de wereld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: