Ik ben gebenched
Blog,  Dating en relaties

Ik ben gebenched en dus ghost ik.

Eerder schreef ik waarom ik gelukkig ben als vrijgezel. Ik meende elk woord en ik geloof niet echt in de traditionele relatie, in huisje, boompje en beestje. De reden dat ik schreef over mijn geluk als vrijgezel kwam omdat ik gebenched ben. (en ja dit kan alleen gebeuren omdat ik stiekem wel op zoek ben naar een partner, maar daarover een andere keer) Benching is een vervelend fenomeen dat voornamelijk voorkomt in het online daten. Ik vertel erg graag iets over, misschien dat je het herkend, misschien dat jij dit pijnlijke proces kan voorkomen bij jezelf door op tijd in te grijpen als je het herkent.

Ken je de term ghosting? Je bent met iemand aan het daten en plotseling wordt je volledig genegeerd. Je krijgt geen reactie meer op berichten en telefoontjes, het lijkt wel of hij niet meer bestaat. Vandaar de term ghosting. Heel irritant natuurlijk en heel asociaal. Het zegt iets over zijn ideeën over daten en zijn ideeën over jou. En die zijn niet positief waarschijnlijk.
Als moet ik zeggen dat ik dit soms ook wel eens doe, heb gedaan. Ik voel me dan gestalkt, vind de ideeën van die man maar raar. Meestal geef ik wel een waarschuwing maar soms vertel ik niets en blok die persoon op elke media. Ja, dit is vast voor hen net zo pijnlijk als voor mij. Online dating gaat nu eenmaal niet over rozen.Maar dan ‘benching’. Dat is nog erger. Dat is verdwijnen, om even later weer op te duiken met een lief berichtje, om daarna weer niks van zich te laten horen, en ineens weer te verschijnen… Oftewel, je wordt aan het lijntje gehouden door iemand die je misschien wel nooit echt te zien krijgt.

Benching is de term die de New Yorkse schrijver Jason Chen eraan geeft in zijn artikel “‘Benching’ Is the New Ghosting”. Met een bench bedoelt hij dan een reservebank. Benching is volgens New York Magazine een nieuwe term voor wanneer iemand jou wél vaak genoeg contact om op jouw radar te blijven, maar geen concrete plannen maakt om jou (nog) eens te zien. Deze personen vinden je niet écht leuk, maar wel leuk genoeg om je niet volledig te lozen. Je mag dus even op de bank (bench) wachten totdat je misschien wel nodig bent. Herkenbaar?

Volgens mij kunnen er twee redenen zijn dat ik gebenched wordt en die liggen niet bij mij.
Het kan hem een ego boost gegeven hebben. Fijn, zo iemand die volledig voor je gaat. Hij weet dat hij altijd een vrouw achter de hand heeft die interesse en aandacht voor hem heeft.Op deze manier houdt deze persoon alle opties open. Misschien was hij toch net zo onzeker als ik.

Misschien is hij juist zo teergevoelig en onzeker dat hij mij niet wil kwetsen. Hij wil mij overduidelijk niet, maar wil mij ook niet helemaal kwijt.

Maar wat de reden ook is fijn is het niet en op dit moment krijg ik geen antwoorden op mijn vragen. Ik vind het niet prettig, maar ja nu is het besluit gevallen dat ik hem ghost. Ik ben niet meer te bereiken. O, ja als hij slim genoeg is leest hij dit en snapt hij dat het over hem gaat. (wat ik betwijfel)

Ben jij wel eens gebenched, heb jij wel eens gebenched? Hoe ging jij daar mee om?

Eén reactie

  • Judith Drexhage

    Yup , geghost en gebenched . Ik besloot dat het meer over hem zegt dan mij. Ik heb alle geschiedenis gewist en ben gewoon verder gegaan. Ik heb besloten me niet minder te gaan voelen door zijn gedrag en ben gaan sporten en leuke dingen voor mezelf gaan , wat beter is want je hebt de drang niet meer om berichtjes te gaan sturen en je komt vanzelf in een mindset van zijn verlies niet het mijne.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: