NATUURLIJK LIGT HET NIET AAN MIJ! en ja dit weet ik, moeilijke tijd
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ga je om met tegenslagen

Ik ben goed op weg.  Ik wordt steeds zekerder van mijzelf en kan dingen steeds beter. Het onzekere hoopje mens van een aantal jaren geleden komt steeds minder naar voren. Ik was zo trots ik was alleen dwars door Rotterdam gereden. Ik was niet bang. Ik kon eindelijk auto rijden en toen boem, reed er iemand tegen mij aan. Ik reed in de auto van mijn moeder en er reed iemand tegen mij aan. Ik schrok natuurlijk en er is schade, en nu ben ik bang. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat mijn zelfvertrouwen hier niet de dupe van wordt. Hoe zorg  ik dat ik niet terugval, dat ik niet durf te rijden? Laatst op mijn werk liep ik tegen iets aan dat ik niet wilde doen omdat ik echt bang was dat ik zou falen. Dit kom uit eerdere “mislukkingen” En hoe zorg ik ervoor dat dit niet weer gebeurt? Hieronder een aantal tips en ideeën. Als ik erover schrijf, heb ik de kennis en kan ik veranderen. (lees hier)

 Welke aandacht geef je je onzekerheden.

Volgens de kwantumfysica zijn er op elk moment oneindig veel mogelijkheden, totdat wij aandacht aan iets geven. Dit is een mooie theorie, maar die snappen we niet. We kunnen ons niet voorstellen wat dat precies inhoud, omdat het ver voorbij ons voorstellingsvermogen ligt. We proberen er echter wel een voorstelling van te maken. Net zoals we ons proberen voor te stellen hoe groot oneindig groot is. Dat lukt gewoonweg niet!! De manier echt waarop wij omgaan met deze werkelijkheid is verschillend. De manier hoe jij waarneemt bepaalt jouw resultaat en persoonlijke effectiviteit. Maar pas op, want elke overtuiging wordt altijd bevestigd!
Dus de aandacht die ik nu aan mijn ongelukje besteed, bepaalt hoe dit mij beïnvloed. Ik wil niet dat het mij beïnvloed en zeker niet negatief.  Ik mag er dus eigenlijk geen negatieve aandacht aan besteden. Wat ik wel mag is er over schrijven. Dit artikel is ontstaan door wat er vandaag gebeurd is. dat is positief, toch?

Zoek steun

Ons gedrag in het nu wordt bepaald door herinneringen, situaties en overtuigingen uit het verleden en de doelen die we in de toekomst willen bereiken. Zo kunnen liefdevolle en positieve ervaringen en overtuigingen je erg veel kracht en energie geven.

Kun je het zelf niet omzetten naar een positief iets, zoek steun en loop weg bij mensen die je negativiteit voeden. Leg ook uit dat je niet op negativiteit zit te wachten als mensen dit toch doen. (vandaag verwijs ik mensen ook heel bewust naar dit blogspot)Accepteer wat is

Tegelijkertijd met het goede heb je ook veel tegenslagen meegemaakt die je in het nu beperken. Dat komt omdat je denkt dat wat in het verleden waar was, nu nog steeds waar is. Niet dus!
Helaas krijgen deze negatieve ervaringen vaak meer aandacht dan positieve. Alle fobieën, negatieve gedragspatronen, psychosomatische klachten en een gebrek aan energie, ontstaan door het vasthouden van die negatieve ervaringen, overtuigingen en emoties uit het verleden, terwijl het er helemaal niet gaat om wat je meemaakt maar hoe je er mee omgaat. En toch? Wil jij me steunen, ik krijg het vervelende gevoel nog niet helemaal van mij af.

Kort gezegd accepteer wat er is gebeurt, zoek het positieve, eventueel met hulp en ga door op de goede en al ingeslagen weg.

Om dit maar gelijk in de praktijk te brengen. Ik heb dankzij dit ongelukje weer een stukje geschreven, inspiratie voor een gedicht en ben weer sterker geworden.

Wil je nog iets meer tips lees hier nog tien tips. Ben je na je slechte ervaring, je teleurstelling, je ongelukje en het lezen van dit artikel toe aan wat onspanning, lees hier de tips. Ontspannen is na inspanning, teleurstelling of vechten met jezelf erg belangrijk.

Heb jij nog tips?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: