gevecht met jezelf
Blog,  gedichten over persoonlijk ontwikkeling,  Persoonlijke ontwikkeling

Het zit even tegen: 6 tips hoe hier mee om te gaan.

Soms heb je van die periodes in het leven dat het allemaal niet mee zit en dan? Soms weet je het gewoon echt niet meer.  Dan kan je wel wat hulp gebruiken. Soms heb je even iemand nodig die je verteld wat je moet doen.  Hier onder tips hoe je snel weer de oude kunt zijn.

1. Zoek steun

Onze vrienden en familie zijn degenen die we kunnen rekenen op de meest tijdens moeilijke tijden. Zoek troost van mensen die je kent. Troostende woorden of gewoon een schouder om op te leunen doen wonderen.  En zelfs als je er niet over kunt praten kan even afleiding goed voor je zijn. Zoek dus vrienden op. Je mag echt om hulp vragen. Als je denkt dat vrienden je echt niet kunnen helpen ga dan op zoek naar een coach of een psycholoog, ook daar hoef je je niet voor te schamen.

2. Vergeet niet dat het tijdelijk is.

Als er iets zeker is aan het leven dan is het dat het verandert. Jij zult ook veranderen en de omstandigheden zullen ooit ook veranderen. Niemand heeft ooit beloofd dat het leven leuk is. Waar je nu door heen gaat is maar tijdelijk. Zelf in het diepste punt van mijn overspannenheid was ik er van overtuigd dat het tijdelijk was. Neem wel voldoende tijd om te herstellen.


 
3. Kijk terug op de goede tijden

Herinner je de goede tijden. Denk aan waar je trots op was. Er zijn vast wel dingen toch? En heb je die zomaar bereikt of ging daar zoveel meer aan vooraf en ben je die slechte tijden nu vergeten. Je hebt al zoveel stormen doorstaan. Hier kom je ook wel weer doorheen.

4. Je bent niet de enige

Realiseer jezelf dat je niet de enige bent die zich even niet goed voelt. Er zijn vast talloze mensen die het zelfde ervaren als jij. Probeer anders eens van het te leren van een ander. Er zijn vast mensen die boeken hebben geschreven over jouw situatie of iets wat er op lijkt. Ook op internet is er vast een blog over. Wat zeggen deze ervaringsdeskundige erover.  Mij heeft het ontzettend geholpen om te weten dat ik niet de enige persoon inde wereld ben die overspannen is. Er is daar veel informatie over en dat is wat mij geholpen heeft om nu weer aan het werk te gaan. Gedeelde smart is halve smart, tenslotte.

5. Doe even iets anders.

Ontspan je! Doe iets creatiefs of schrijf een gedicht. Je kan je gevoelens van je afschrijven of iets totaal anders doen, dat jouw stress even verlaagd. Dit is aan jou.

6. Het komt allemaal neer op jou

Zeker het bovenstaande is allemaal fijn. En iedereen kan je helpen, maar uit eindelijk moet jij het toch echt zelf doen. Jij klimt er weer uit. En jij weet wat belangrijk is. Alleen jij kan weten wat je nodig hebt. Heb je rust nodig? Pak je rust. Wil je iets anders, doe het gewoon. Jij bent tenslotte de belangrijkste in jouw leven. Er zijn geen wondermiddelen die je voor altijd helpen. Sommige dingen zijn gewoon moeilijk, maar je komt er wel doorheen. Probeer het licht al vast aan het eind van de tunnel te zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: