voor jezelf opkomen
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Het roer omgooien. Waar ik me niet meer door tegen laat houden!

Veranderen is zeker niet altijd makkelijk. Maar het roer om gooien is soms ontzettend veel waard. Soms krijg je er veel energie voor terug, soms juist rust. Nog beter is al je beide voor elkaar krijgt door een verandering.
Nog niet zo lang geleden heb ik het roer omgegooid. De plek waar ik mij bevond maakte me ziek door giftige mensen.. Nu vraag ik me soms af waarom ik zolang gewacht heb. Het antwoord is dat ik mij liet tegen houden door de meest voorkomend hobbels in veranderingen. En misschien al ik ze nu op schrijf hoef jij je er niet meer door te laten weer houden.1. Bang zijn om niets te doen

Lange tijd hield ik vast aan zekerheid terwijl de eerste stap van verandering is stoppen wat je nu doet. Vast houden aan een baan waarin je niet gelukkig bent is heel vaak niet de oplossing. De signalen dat je een andere baan moet gaan zoeken of een andere carrière zijn vaak al lange tijd aanwezig, toch luisteren we er vaak niet naar. Toch creert even niets doen de ruimte die je nodig hebt om te groeien en te ontdekken wat jij nu echt wilt. Daarom is een tijdje stil staan eigenlijk heel gezond voor je. Soms moet je een stap terug doen om weer vooruit te kunnen.

2. De mening van anderen

Poezie Helpt: Anders dan anderenWat je ook wilt doen er zijn altijd mensen die daar een mening over hebben.
Let er op! Deze mening van anderen zegt bijna altijd meer over hen dan over jou! Onzekerheid van je vader, omdat hij nooit zo’n stap heeft durven zetten. Jaloezie van je oud-collega, omdat ze het zelf eigenlijk ook had willen doen. Angst voor het onbekende van je man, omdat hij niet weet hoe de situatie voor hém uitpakt. Het beste is om je rug recht te houden, je hoofd omhoog en je niets aan te trekken van deze meningen. Jij bewandelt je eigen pad. En ook belangrijk jij bewandelt dit op je eigen tijd.

3. Financiën

Zeg je je vaste contract op, brengt dat financiële onzekerheid. Misschien moet je onderaan beginnen bij je nieuwe baan of heb je in het begin als zelfstandige bijna geen inkomen het is het waard. Je kunt echt wel een jaartje zonder, wintersport, etentjes, die dure schoenen. Het is het absoluut waard. Wees niet bang om een stapje terug te doen, probeer een oplossing te bedenken. Start je bedrijfje eerst parttime bijvoorbeeld.

4. Familie en vrienden

Als je bijvoorbeeld naar het buitenland wilt vertrekken of alleen maar naar de andere kant van het land zal je ze een stuk minder zien. Ook zul je je vrienden en familie misschien minder zijn omdat die etentjes niet meer doorgaan of omdat je het drukker heb. Wees niet bang om mensen kwijt te raken er komen weer nieuwe mensen voor terug. Echt waar! Bovendien een apje of belletje kost niet heel veel.

5. Faalangst

NATUURLIJK LIGT HET NIET AAN MIJ! en ja dit weet ikFaalangst is eigenlijk niet meer dan angst voor het onbekende. Want wat staat je nu eigenlijk allemaal te wachten? Faalangst komt vaak omdat we grote stappen te gelijkertijd willen. Misschien kun je kleine stappen nemen. Schrijf bijvoorbeeld eens een ondernemingsplan ipv te denken Ik wil een eigen bedrijf. Doe die eerste stap. Een klein stapje dat kan toch wel?

Wat houd jou tegen om die eerste stap te zetten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: