Blog,  Dankbaarheid

Het jaaroverzicht 2016

Wat een jaar is het geweest. Een heel bijzonder jaar. Een jaar met hele grote ups, maar ook een paar hele grote teleurstellingen. Er is veel verandert. Ten eerst bestond vorig jaar dit blog nog niet. Ten tweede had ik ook nog geen boek uitgegeven. O, ja en ik had ook nooit kunnen denken dat ik nog eens overspannen thuis zou zitten. Dat was toch voor mensen die geen leuke dingen deden.
Er is ook wel wat verandert sinds ik mijn eerste artikel plaatste. (lees dit hier)

Jaaroverzichten horen erbij vind ik, en daarom doe ik het ook. Hieronder bespreek ik nog eenmaal mijn beste artikelen en beste gedichten.

5 Best gelezen artikelen

 1. Overspannen: Stel ik mij niet gewoon aan?
 2. Overspannen: Hoe ga ik om met mijn emotie?
 3. Het is NIET persoonlijk: 4 tips hoe om te gaan met kritiek
 4. Tijd heelt niet alle wonden
 5. Waarom ik alleen op vakantie ga

Het artikel over overspannenheid en je aanstellen is echt verreweg het meest gelezen. Overspannenheid is denk nog een groot taboe en ondanks dat er veel geschreven is op het web en vele boeken, blijft het een moeilijk onderwerp. Mijn persoonlijke favoriet staat gelukkig ook nog in de top 5. Waarom ik alleen op vakantie ga. Ik kan het nog steeds iedereen aanraden.

5 best gelezen gedichten

 1. Ik wil huilen
 2. Kapot
 3. Ik zeg nee
 4. Jouw effect
 5. Jouw type

Ik vind het zelf wel een mooi rijtje. Bijzonder ook dat op nummer vijf “jouw type” staat. Dit is een gedicht geschreven in de pokémon hype. Weten jullie dat nog? Heeft volgens mij niet lang geduurd maar heeft voor mij wel een leuk gedicht opgeleverd.

5 minst gelezen gedichten

 1. Verloren vriendschap
 2. Trots
 3. De golven
 4. Thuis
 5. De eerste sneeuw

Trots ben ik nog steeds op het feit dat ik een dichtbundel heb uitgegeven. Het gedicht zelf is inderdaad niet mijn beste gedicht van het afgelopen jaar. Wel vind ik het jammer dat het gedicht De eerste sneeuw niet vaker gelezen is. Deze behoort toch wel tot mijn favoriete en het is een mooi gedicht.

5 minst gelezen artikelen

De vijf minst gelezen artikelen die ik geschreven heb zijn mijn vijf eerste artikelen. Ik ga hier niet verder op in want mijn website was toen net in de lucht. Logisch dus dat dit niet veel gelezen is.

Mijn persoonlijke favorieten

 1. Ik durf weer te lachen
 2. Waarom ik alleen op vakantie ga
 3. Vergeet het schema: doe wat jezelf wil!
 4. De Fuck-it list.
 5. Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 1)

Moeilijk om deze op een rijtje te zetten. Er zijn zoveel dingen die ik mooi vond, maar al deze artikelen staan voor persoonlijk overwinningen en waren leuk om te schrijven. Eigenlijk horen alle vijf de delen van uit je comfortzone treden in dit lijstje te staan. Een kijken of ik in 2017 nog meer overwinningen kan behalen, al moet ik eerst beter worden.

Ik zou graag van jou horen wat jou favoriet was dit jaar. Of wat wil je dat ik volgend jaar bespreek in een van mijn artikelen of over dicht. Laat je een reactie achter?

Bedankt voor het lezen.

Voor iedereen een geweldig 2017 gewenst

en tot volgend jaar.
Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: