de lente komt, wint
kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Help! het gaat te goed met mij.

Het gaat goed met mij! Het gaat zo goed met mij dat ik er bijna bang van word. Het gaat zo goed met mij dat ik het bijna saai ga vinden. Ik voel me ontspannen . Ik heb weinig problemen en geniet volop van mijn leven, vrienden, familie en collega’s. Ik wordt er bang van en ik heb zo weinig inspiratie om te schrijven. Het gaat te goed met mij. En nu? 

Alles gaat goed

Jaha, het is inderdaad bijna saai, zo goed als het met mij gaat.  Het leven is fijn en ik lijk de wind mee te hebben. Maar dit kan toch niet zo doorgaan? 
Dit moet toch een keer eindigen? Eh ja! 

Bang om weer terug te vallen.

Heb jij dat ook dat je soms bang bent om weer zo ongelukkig te worden als eerst nu je op een berg lijkt te zijn aangekomen? Tja.. ik kan je niet beloven dat het nooit meer slecht gaat. Alles is tijdelijk in het leven. Wel heb ik nagedacht hoe ik kan voorkomen dat het dal weer zo diep wordt

1. Bereid je voor op tegenwind.

In tijden van voorspoed bereid je je voor op tijden van tegenspoed. Niet omdat je pessimistisch bent over de toekomst. Maar omdat tijden van tegenspoed zich onvermijdelijk zullen aandienen. En als er één moment is om je daarop voor te bereiden, dan is dat nu je de wind mee hebt.

Je kunt nu wat geld opzij zetten om financiele problemen makkelijker op te pakken, je kunt klussen in huis doen zodat als je de energie niet hebt je een fijn huis hebt. Je bent nu kalm en kunt objectief naar je leven kijken, zie je nu al problemen in de toekomst, probeer er dan nu wat aan te doen. Ga sporten en eet nu gezond dan kan je straks beter tegen eventuele tegenslag.  

2. Wind mee is echt tijdelijkDe zomer duurt misschien lang, maar de winter komt er echt aan.  Het is onvermijdelijk dat er mindere tijden komen. En dat is niet erg. Je hebt de dalen nodig om te weten wat toppen zijn. Je leert van slechte tijden, ze harde je.  Maar omdat alles tijdelijk is zijn de slechte tijden ook tijdelijk. Helaas duurde voor mij mijn slechte tijden een jaar of 7 maar nu lijkt alles voor de wind te gaan. 

Het besef van tijdelijkheid helpt je slimmer vooruit te plannen. En hiermee kun je de pieken langer vasthouden en de dalen minder diep maken.
Ook de angst voor dalen kun je omzetten in de kracht om die minder diep te maken. Goede voorbereiding is het halve werk. 

Minder diepe dalen echt veel fijner. 

3. Blijf doen wat je doet en geniet. 

Als je gelukkig bent hebt je de neiging om te stoppen met wat je aan het doen bent. Je hebt je doel bereikt en hoeft niet meer zo hard de kar te trekken. Ik stopte even met schrijven bijvoorbeeld. Maar als je die ene top hebt bereikt werkt het niet om te blijven zitten. 

Je moet de dingen die je op deze top brachten blijven doen. Dus zoek uit welke dingen verantwoordelijk zijn geweest voor het geluk dat je nu voelt. En blijf die dingen doen. Ook al lijkt het alsof je je doel hebt bereikt.

Als je stopt met de dingen die je gelukkig maken dan stop je ook met gelukkig zijn. 

maar das logisch

Toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: