Dating en relaties

Ghosting: wanneer dit best ok is.

Ghosting. Ik schreef er eerder over. Hoe pijnlijk het is en hoe je er mee kunt omgaan. Ook toen schreef ik al dat ik het wel eens deed (nog eens sorry guys) maar intussen weer ietsje ouder en toch ook wel wijzer geworden, merk ik dat  de pijnlijkheid toch ook wel verschilt. Soms is ghosting een manier van je grenzen aangeven. Dus wanneer is het best ok?

Ghosting: wanneer dit best ok is:

Eigenlijk NOOOOOOOIIIIIIT, gewoon nooit. Het is pijnlijk en vaak onnodig, maar er zijn een paar situatie waarin dit minder erg is.

Als je iemand nog niet hebt ontmoet., weinig contact hebt gehad.

Je kent deze persoon eigenlijk helemaal niet, dus bent hem niets verschuldigd. Als jij de klik toch niet zo voelt en daarom verder geen contact wilt, hoef je dat niet uit te leggen. Jullie contact is nog zo pril. Van A tot Z uitleggen waarom het niet gaat werken tussen jullie is dan vooral een beetje gek. Weet wel dat het altijd beter is om te vertellen dat je de klik gewoon niet zo voelt, dan weet je zeker dat je de ander niet met vragen achterlaat.
Voel je er ook niet schuldig om, dit kan gewoon een manier zijn om grenzen aan te geven, als is het wel misschien wel beter voor die ander dat je er geen misverstanden over laat ontstaan.


Als iemand een rare/respectloze/vreemde opmerking maakt.

Als de na kort contact echt ontzettend rare opmerkingen maakt dan is het helemaal oké om dat contact te verbreken zonder schuld gevoel.

Als je zeker weet dat deze persoon een afwijzing niet gaat accepteren of begrijpen.

Een categorie apart: de mannen die afwijzingen niet accepteren of begrijpen. Jij hebt meerdere keren uitgelegd dat het niet gaat werken tussen jullie, maar hij blijft je contacten.  In dit geval zit er weinig anders op dan hem te ghosten. Hier hoef je je echt niet schuldig om te voelen, aangezien je wél je best hebt gedaan om duidelijk te zijn.

De foute man

Ghosten kan ook zelf bescherming zijn tegen de verslavende kenmerken van die foute man. 

Wanneer ghosten niet oké is:

Als je een prima date hebt gehad en hij niet door heeft dat je hem toch niet zo ziet zitten.

Was jullie date prima, maar is hij gewoon echt je type niet? Het is wel zo vriendelijk om hem in dit geval te vertellen dat het niets gaat worden. Hij vond het misschien wél ontzettend leuk en kan niet wachten op jullie volgende date. Zie het zo: zo iemand kun je beter duidelijk vertellen dat het niets gaat worden. Heeft hij daarna een heleboel vragen, kun je er zelf voor kiezen of je deze wilt beantwoorden. Wil hij zich niet bij jouw beslissing neerleggen en voel je je daar ongemakkelijk bij? Dan kun je ervoor kiezen om hem alsnog te ghosten.

Als je hem nog nooit hebt gezien, maar wel een datum hebt geprikt voor jullie eerste ontmoeting.

In dit geval is het wel zo netjes hem voor jullie date te vertellen dat je niet wilt komen. De kans is aanwezig dat hij anders op je gaat zitten wachten en dat is echt niet oké. Je kunt eerlijk zijn over dat je (toch) niet met hem wilt afspreken, maar of je een hele uitleg wilt geven waarom dat zo is, is echt aan jou. Het is niet nodig om je hele levensverhaal aan hem te vertellen, je moet er alleen voor zorgen dat hij er ook van op de hoogte is dat jullie date niet doorgaat.

Als je een relatie met hem hebt.

Als je nu denkt: ‘waarom staat dit punt er überhaupt tussen?’ mag je jezelf een schouderklopje geven. Het is volkomen logisch dat je je partner niet ghost, maar het gebeurt écht. Zo wil je niet zijn, zo moet je niet zijn en zo kan je niet zijn.

Zo nu we dit duidelijk hebben zijn er nog vragen? Heb jij nog aanvullingen wanneer wel of niet ghosten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: