dominant, arrogant
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

10 gewoontes die je doet als je mentaal sterk bent.

meisje met zelfvertrouwenBen jij mentaal sterk? Ik ervaar meestal dat ik het niet ben. Heel soms is er opeens die mentale kracht. Ik ben altijd weer verbaasd er over, al merk ik dat ik langzamerhand steeds sterker word. Waarom? Omdat ik de onderstaande 10 dingen probeer te doen. En nee, dat is niet makkelijk, maar de sterkste planten en bomen groeien tegen de wind in.

1. Je weet wanneer je nee moet zeggen.

Ik ben dan bang dat mensen mij niet leuk vinden, mij gaan afwijzen, ik ontslagen wordt, niet serieus genomen word etc. etc. Ik weet dat ik voor mezelf op moeten komen, maar waarom lukt het mij dan zo vaak niet? Mijn verlangen om geaccepteerd te worden maakt mij tot “ja-knikker” Lees hier tien tips om makkelijker nee te zeggen, want je hebt alle recht in de wereld om nee te zeggen.

2. Omarm de toekomst. 

Heb vertrouwen in de toekomst, in het lot en vooral in jouw eigen flexibiliteit en veerkracht. Zonder mislukkingen geen groei. Vertrouw dat je toekomst zonnig is.


3. Jouw geluk is niet afhankelijk van anderen.

Jouw geluk is van jou, en alleen van jou. Zodra de mensen om je heen door hebben dat je toch wel je eigen weg gaat, krijgen ze meer respect voor je. Want stiekem hebben we allemaal bewondering voor mensen die hun eigen weg kiezen. Heb schijt aan de mening van anderen.

4. Haal het positieve uit negatieve dingen.

Mentaal sterke mensen weten dat ze uit iedere negatieve gebeurtenis iets positiefs kunnen halen. Om sterk te zijn, moet je iets kunnen leren. Dat iets is er altijd, maar je kunt het niet altijd zien. Open je ogen. We leren van het negatieve,  *zucht* we leren ervan…

5. Verzet je tegen of overwin je angst

Ik weet hoe het is om bang te zijn. Sommige angsten kunnen grote gevolgen hebben en het overwinnen ervan zeer grote positieve gevolgen, zoals weer durven lachen. Mentaal sterke mensen herkennen angst als een emotie, maar ze weten dat het verlammend kan zijn. Dit is waarom mentaal sterke mensen zich verzetten tegen angst en het in hun voordeel gebruiken. Ze gebruiken de angst om zich te verzetten en zichzelf te overwinnen in alle aspecten waar ze bang voor zijn. Ze testen zichzelf! Dat is de manier waarop ze sterk worden, waarop ze mentale kracht krijgen.

6. Wees emotioneel intelligent

Emotionele stabiele mensen zijn mensen die over veel empathie beschikken. Weet jij hoe je je emoties kunt beheersen? Weet jij hoe je ze kan herkennen en in je voordeel kunt gebruiken? Als dat zo is, ben jij misschien ook wel emotioneel intelligent.
Emotioneel intelligente mensen weten hoe ze hun emoties kunnen uitdrukken.

7. Vertrouw in jouw mogelijkheden.

Emotioneel intelligente mensen hebben vertrouwen in zichzelf op ieder moment en staan niet toe dat hun zelfvertrouwen ten gronde wordt gericht. Zelfvertrouwen is belangrijk als we sterk willen zijn.

8. Neutraliseer giftige mensen

Giftige mensen zijn overal om ons heen en soms veroorzaken ze een transformatie binnenin ons, waarbij we veranderen in iets dat we niet willen zijn. Als je emotioneel sterk bent, zal je weten hoe je giftige mensen moet neutraliseren.
Het enige dat je nodig hebt, is vertrouwen in jezelf en de kracht en trots die noodzakelijk zijn om afstand van hen te nemen en je indien nodig tegen hen te verzetten. Laat jezelf niet overrompelen door hen, door giftige mensen. Leer van giftige mensen.
Sommige mensen zijn als wolken: als ze uit je leven verdwijnen, wordt de dag helderder.

9. Accepteer veranderingen

Omdat we soms bang zijn voor veranderingen, voor het verlaten van onze comfortzone, want dat is beangstigend. Ik vind het moeilijk, verandering. Het lijkt soms of ik dan dingen niet meer in mijn hand heb en toch verandering is noodzakelijk. Groei is verandering en niets in het leven blijft het zelfde.

10. De wereld is je niets schuldig

Neem je eigen verantwoordelijkheid. Verwacht niets en neem niets voor lief. Hou van het goede. Wees verbaasd en waarder het kleine.

Denk jij dat je mentaal sterk bent? Als dat zo is, is dat ontzettend goed. En als dat niet zo is, probeer het bovenstaande nogmaals en nogmaals en nogmaals. Geef nooit op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: