Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 5), jij bent mijn verslaving
Blog

Gevoelig? Dit is waarom je leuk bent.

Ben jij ook zo gevoelig? Lange tenen, trek je jezelf van alles aan?  Er zijn veel mensen zoals jij. En dat is ok? Dat is meer dan oke trouwens. Weet je dat je leuk bent. Ja jij!. Jij bent leuk! En wel om de volgende 5 redenen. 

Je leeft intenser

Doordat je gevoelig bent geef je aan veel dingen meer waarde. Dingen hebben voor jouw eerder betekenis. Nadeel hiervan is dat ook negatieve dingen eerder binnen komen.

Je hebt gevoel

Je hebt gevoel en dat is geweldig en soms overweldigend. Je hoeft je niet te schamen voor dat gevoel.  Gevoelens lijken soms negatief maar iemand die gevoelig is is ook vaker gelukkiger.  Wees open over je gevoel en je kunt er anderen nog mee helpen ook.

Je contacten zijn dieper

Free-Photos / Pixabay

Je bent liever alleen dan in een groep. Waarschijnlijk ben je introvert en hebt daardoor meer behoefte aan me-time.  Gee probleem want wie goed alleen kan zijn heeft minder stress en komt makkelijker aan zelfreflectie toe. Bovendien betekent graag op jezelf zijn niet dat je niet in contact staat met anderen, maar je kiest die momenten waarschijnlijk zorgvuldig(er) uit. Hierdoor zijn je contacten vaak minder oppervlakkig.


Je kunt niet tegen geweld

Welk gezond mens kan dat nou wel? Goed, de zeer gevoelige mens duikt vaak weg bij iedere vorm van geweld, in het echt of in de film of op televisie. Liever kijken ze naar komedies of documentaires, en en zoeken ze liever de gezelligheid op dan een pittige discussie, want van dat laatste slapen ze maar slecht. Lief en zacht denken wij, en vaak ook gewoon een teken van zelfkennis omdat ze weten wat prettig voor ze werkt.

Je bent vaak een hulp en voorbeeld voor anderen.

Wie zacht is, geeft de ander onwillekeurig de ruimte om zelf ook zacht en kwetsbaar te mogen zijn. En kom daar maar eens om in deze harde, maakbare wereld waarin we soms leven. Gevoelige mensen worden dan ook vaak ingeschakeld voor advies of hulp, omdat ze anderen een veilig gevoel geven.

Daar mogen we echt trots op zijn!

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: