Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Levensles 11: Focus op hoe ver je al gekomen bent

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstel gedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. (52 stuks, elke week 1) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.
Vandaag levensles 11: Focus op hoe ver je al gekomen bent

Vooruitgang boeken

Als je wilt veranderen, een doel wil bereiken is het soms gewoon fijn om even te kijken hoever je bent gekomen.
Hoe wel er geen schema is en je je zelf ook niet zou moeten vergelijken met anderen is het fijn om te weten dat je vooruitgang boekt. Ook kan het net dat ene signaal zijn dat je misschien toch van koers moet veranderen.

Succes Dagboek

In een succesdagboek kun je je inspanningen noteren en al die kleine succesjes tussendoor. Hierdoor kun je jezelf gemotiveerd houden om het vol te houden.

En als je het een keertje echt heel moeilijk hebt, dan kun je terugbladeren en je door je eigen successen laten inspireren.

Een succesdagboek is dus niet alleen die grote succes als het behalen van de je diploma, het verkopen van 100 boeken of het het bereiken van je streefgewicht.

Het is vooral die ene kilo, die kledingmaat kleiner, dat goede cijfer voor die ene toets of dat complimentje over dat mooie gedicht.

Een succes dagboek lijkt ook een beetje op een dankbaarheidsdagboek Het helpt je ook te focussen op wat je nog wilt bereiken en welke stappen je nog moet gaan doen.

Focus nu even: Hoe ver ben jij al gekomen?

Lees hier de andere delen in deze serie:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: