Blog,  Dankbaarheid

Een dag niet gelachen is niet erg.

Ik ben een positief mens. Optimistisch durf ik zelfs wel te beweren. Het leven heeft mij echt geleerd soms het slechtste te verwachten. Ik ben ook een dankbaar mens al worstel ik ook met dankbaarheid.

Gelukkig lach ik op heel veel dagen minimaal een keer. Dankzij dat ene liedje dat ik hoor op Deezer, die leuk quote op Facebook, die ene persoon in de trein, het vooruitzicht van mijn reis naar Marokko, mijn nieuwe witte tanden. Er is eigenlijk best veel dat me blij maakt. Geluksmomenten die je ook moet leren zien en momenten waar ik dankbaar voor kan zijn. Geluksmomenten die een glimlach op mijn gezicht toveren.

Verdrietig voel ik mij soms ook en boos.  Een ongelukje met de auto, geen nee kunnen zeggen en mijn hormonen maken dan dat ik niet lach. Beseffend dat het leven soms nare verrassingen en moeilijke momenten kent.

Nu kan ik daar steeds meer mee leven, accepteren en daarna weer door gaan. Verdrietig, boos, teleurgesteld en gekwetst het komt regelmatig voor dat ik deze emoties voel. Het is moeilijk soms om dan niet te gaan schreeuwen of huilen of gewoon onder mijn bed te kruipen. Het huilen en schreeuwen komt mij eigenlijk nog iets te vaak voor. Uiteindelijk kom ik altijd echter weer terug en tegenwoordig komt de vrolijke optimist mij steeds sneller naar voren.

Ik heb de laatste maanden ook veel geleerd. Bijvoorbeeld dat het geen zin heeft om mijn emoties te verstoppen en dat kwetsbaarheid tonen helemaal niet erg is. Kwetsbaar opstellen kan je zelf helpen en hulp opleveren, zoals je hier kunt lezen.

Lachen is gezond, ontspannend en goed voor je. Het ontspant je spieren en je voelt je daarna meer ontspannen. Van lachen word je aantrekkelijker.  Veel lachen is dus mooi. Maar soms een dag of een periode niet, hoeft echt niet erg te zijn. Je kunt daardoor de dagen die volgen misschien zelfs wel harder lachen dan je ooit had gedacht. Een dag niet gelachen betekend misschien wel dat je dankbaar kunt zijn voor lessen die je leert of dankbaar kunt zijn voor andere dag waarin het beter gaat.

Een dag niet gelachen, is soms helemaal niet erg.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: