Je droom leven is eng. durf jezelf te zijn
Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Durf jezelf te zijn.

‘Je faalt nooit in het jezelf zijn.’
Ja dat is heel makkelijk gezegd, maar ik ben gestopt met leven volgens de regels van “hoe het zou moeten” Want ik faal en heb altijd gefaald in die manier van leven. Ik ben soms nu eenmaal anders en ik mag ook anders zijn. Maar hoe doe je dat, jezelf zijn, in een maatschappij die ons voortdurend voorspiegelt dat je iets anders moet zijn dan wie je werkelijk bent of iets anders moet doen dan wat jij werkelijk wilt, omdat je alleen dan gezond, gelukkig, mooi of succesvol kan zijn? Maar wat volg je dan wel?. En wat maakt dat jij jij bent? Simpel volg dat wat jij wilt, jouw voorkeuren.

Volg je voorkeuren
Pexels / Pixabay

Je voorkeur gaat uit naar de dingen waar jij blij van wordt en die jouw een comfortabel gevoel geven, omdat ze passen bij wie jij werkelijk bent. Jij krijgt er energie van. Omarm je voorkeuren, raadpleeg ze en vooral, gebruik ze.
Draag je liever lage schoenen in plaats van die charmante, maar o zo wiebelige hakken? Kies dan gewoon die stevige stappers!
Houd je van het gevoel van echt papier tussen je vingers? Gebruik dan lekker een papieren agenda in plaats van te worstelen met de digitale variant op je mobiel! Gaat je voorkeur vandaag uit naar een dikkere trui? Draag die dikkere trui, je zult zien dat het kouder wordt dan je eerst gedacht had.
Doe wat goed voelt of klopt voor jou, ongeacht of dat in de mode is, een keurmerk draagt of er zo goed uitziet bij een ander.
Door in alles jouw persoonlijke voorkeur te volgen blijf je trouw aan jezelf. Het volgen van principes maakt je sterk
Het geeft je het zelfverzekerde gevoel dat alles klopt. Het maakt je doen en laten ‘authentiek’. Het zorgt dat je volledig jezelf bent. En jezelf zijn, dat kan niemand beter dan jijzelf.


Niet vergelijken.

Je hoeft jouw voorkeuren niet te vergelijken met die van een ander. Ze zijn niet meetbaar en daardoor is het onmogelijk om hierin te falen, tekort te komen of teleurgesteld te raken. Daarnaast helpen je voorkeuren je om een juiste invulling te geven aan jouw behoeften voor gezondheid en geluk waardoor je jouw lichaam precies dat geeft wat ze nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.
En je kunt het doen op jouw tijd. Je hoeft het helemaal niet volgens “het schema”te doen.

Het is veel makkelijker om dat te doen wat bij jou past, dan om je aan te passen aan “hoe het hoort”. Het is leuker om dat te doen waar jij blij van wordt, dan jezelf te dwingen dat te doen wat “moet”. Je bent moeiteloos beter in het volgen van je eigen voorkeuren, dan in het opvolgen van de regels van een ander.
Maar durf jij af te wijken van de regels, normen en meningen en in alles je persoonlijke voorkeuren te volgen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: