Blog,  Dankbaarheid

7 dingen waar je aan kan denken als je niet kunt slapen

Soms kan je niet slapen. Ik hou nogal van slapen. Het is denk ik mijn favoriete moment van de nacht. Ik ben er best goed in, in slapen. Soms echter lukt het ook mij niet. Ik pieker mij suf. Of ben gewoon rusteloos. Dat heb jij toch ook wel eens? Misschien heb je het op dit moment zelf wel vaker.

Van slaap gebrek wordt je dik en dan ga ik daar weer over piekeren en kan ik nog minder goed slapen. Daarna ga ik piekeren over het feit dat ik niet kan slapen en morgen wel gewoon moet werken en dan ga ik natuurlijk weer piekeren over mijn werk, zo kan ik nooit slapen, ondanks alle tips die er zijn. Helaas kom ik net uit een periode waar in ik heel vaak niet kon slapen.
Nu heb ik sinds kort een lijstje met dingen waar ik wel aan kan denken als ik niet in slaap kan komen. Dit verhoogd de kans dat ik in slaap val echt. Hieronder deel ik dit lijstje met jullie.

1 Een romantische vakantie met Ian Somerhalder.

Ja, als ik niet kan slapen en niet kan dromen dan droom ik gewoon in een wakkere staat. Een wit zand strand, palmbomen en cocktails en dan hand in hand lopen met Ian Somerhalder. Of Wakker worden in hotelletje naast Robert Downey Jr. Waarom niet?


2 Een uitvinding doen

Want de beste ideeën komen vaak ’s nachts en onthoud: die worden meestal uit ergernis geboren. Dus bedenk waar jij nou eens dringend behoefte aan hebt in het leven, en ga daar op door. Wat dacht je van slaap knop, waarmee je jezelf in een keer in slaap kunt brengen, iets met hersengolven ofzo.

3 Complimenten voor anderen verzinnen

Wat is er meer ontspannen dan te denken aan alle goede mensen in jou omgeving. Ga je ze morgen een complimentje geven. Bedenk wat ze allemaal voor je doen. Je hebt het maar getroffen.

4 maak je bucketlist

Er zijn zoveel leuke en grappige dingen die je kunt doen. Waarom droom je niet over alle dingen die je nog kunt doen.

5 Visualiseer de kunst die je nog wilt maken

Wat wil jij nog eens schilderen, kleien of knutselen waarom doe je het niet even in je hoofd. Waar zou je willen exposeren en wie zou je uitnodigen? Ian Somerhalder?

6 Wees trots op jezelf

Wat is er leuker dan te bedenken wat er nu zo geweldig aan jou is. Wat maakt jou nu jou. En als het je niet lukt schrijf dan in je hoofd vast de speech die je zou schrijven voor jouw begravenis. Want je bent een mooi mens, daar twijfel ik niet aan. Jij zou er ook niet meer aan moeten twijfelen.

7 Wat zou je doen met een miljoen?

Als je zoveel geld onverwachts kreeg, wat zou je er mee doen. Die vakantie? Geef je het weg? Begin je jouw eigen zaak? Denk er morgen dan maar over na waarom je dat nu eigenlijk niet doet. (of morgen als je lekker uitgeslapen bent.)

Denk aan deze dingen of aan andere dingen die ontspannen, dan val je vast snel in slaap. zzzz

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: