durf, ketsbaarsheid
Blog,  Dating en relaties

Deze vrouwen vallen op foute mannen. (en blijven vaak bij ze)

De belangrijkste redenen dat vrouwen op foute mannen vallen of bij foute mannen blijven:

Ze hunkeren naar liefde

De vrouwen verlangen niet alleen naar liefde, nee ze hunkeren ernaar. Ze willen aardig gevonden worden, gewaardeerd en begeerd. Ze hunkeren naar erkenning van hun vrouw zijn. Als er ook maar een heel klein beetje van dit aangeboden wordt pakken ze dit met beide handen aan  en laten vaak niet meer los.

Edwin01 / Pixabay

Ze geloven in sprookjes

Vrouwen zijn kunstenaars in het ontkennen van de realiteit. Ze denken dat een overspelige, verslaafde, agressieve of depressieve man uiteindelijk verandert in een trouwe, vrolijke, vriendelijke en verantwoorde partner. De kikker wordt een prins maar helaas bestaan deze sprookjes niet. (en uitzonderingen bevestigen hier meestal helemaal niets)

Ze voelen zich almachtig 

Ze denken echt dat zij de macht hebben om hun partner te veranderen van een overspelige, verslaafde, agressieve of depressieve man in een trouwe, vrolijke, vriendelijke en verantwoorde partner. Maar nogmaals sprookjes bestaan niet.

Ze zijn te weinig bezig met hun behoeftes

Ze onderzoeken onvoldoende of een man hen sociaal, financieel, spiritueel, emotioneel en fysiek wel voldoende te bieden heeft voor ze met hem in zee gaan. Ze beseffen niet dat ze eerst zelf gelukkig moeten zijn voor ze een ander gelukkig kunnen maken.

Ze zijn zich weinig bewust van hun verleden. 

Ieder van ons heeft zijn rugzakje. Deze vrouwen hebben geen idee welke drijfveren ze onbewust voortdrijven. Ze zien de patronen niet, zien niet hoe hun verlangens hun gedrag beïnvloeden en zien nog minder hoe dom ze zijn om te blijven. (ja ik weet intussen dat ik vaak dom ben, tenminste op het gebied van mannen)Ze kunnen slecht ontvangen

Vrouwen zijn uitstekend in geven, maar slecht in ontvangen. Ze vallen op een man omdat hij in zijn jeugd zo tekort is gekomen en zijn van plan om dat voor hem te gaan goed maken. Vaak hebben ze al dingen geregeld, voordat een ander aan ze kan geven wat ze nodig hebben. Geven maakt ze gelukkig, nee zeggen is moeilijk en voor zichzelf zorgen is nog lastiger.

Ze verklaren alles 

Vrouwen psychologiseren wat af. Als hun vriend of man iets doet wat hen zeer doet, of van hun stuk brengt, geven ze hun eigen grenzen niet aan, maar proberen ze te begrijpen waarom hij dat heeft gedaan. Dat is een eindeloze zoektocht die nooit leidt tot een echt antwoord. Laat staan tot ander gedrag bij de man in kwestie.

Ze hechten meer waarde aan beloften dan aan daden

Vrouwen zijn ongelofelijk gevoelig voor beloften en mooie woorden. Ze eisen zelden harde bewijzen, ze controleren niet of de mooie beloften van mannen wel verwezenlijkt worden. En als er dan gesproken wordt en de ‘foute man’ doet een nieuwe belofte, dan ’smelt’ de vrouw weer. Geen woorden maar daden is niet het motto van deze vrouwen.

Herken je iets?

Als je iets herkent heb je waarschijnlijk meerdere keren geroepen dat je toch wat meer aan jezelf moet denken. De volgende keer trap je er niet meer in toch?
Maar telkens doe je het weer. Patronen veranderen niet zomaar, maar nu je je bewust ervan ben is de eerste stap gezet.

Een relatie met iemand die je bedriegt, je manipuleert, fysiek of verbaal geweld gebruikt, van je steelt of op andere manieren jouw veiligheid of waardigheid aantast, is ongezond. Er gaat niets veranderen als je blijft afwachten. Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent. Je hebt het wel nodig om in actie te komen.
Neem het gevoel dat jij tekort komt in je relatie serieus! Het kan zijn dat je zelf de situatie kan beïnvloeden en je relatie ten goede kan veranderen. Het kan ook zijn dat je het beste de relatie kunt verbreken. Het verbreken van een zeer destructieve relatie (met fysiek/ emotioneel geweld) vraagt om zorgvuldige voorbereiding. Wacht niet tot je (met achterlating van je persoonlijke bezittingen) het huis uit moet vluchten!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: