De wereld staat in brand
Blog

De wereld staat in brand mag ik nu genieten?

Ja! Dat mag! Je mag gelukkig zijn in een tijd waarin de wereld brand. Ik zou bijna willen zeggen dat het een verplichting is, maar dat kan ik niet want ook verdriet, teleurstelling en pijn mogen er zijn. Ben je teleurgesteld lees hier over om gaan met teleurstelling en hier over de werking van dankbaarheid). Zoals ik na de aanslagen in Nice al schreef vind ik dat gelukkig zijn de zoetste wraak is naar terroristen.

De wereld heeft vaker gebrand.

De eerste wereld oorlog, de tweede wereldoorlog, de 80 jarige oorlog, tsunami hier, aardbeving daar. De wereld staat eigenlijk altijd in brand. We mogen best soms relativeren.  Ons “gewone”leven gaat voor de meeste  gewoon door. Dus alsjeblieft wees gelukkig als het kan.

Hoe dan hoor ik je zeggen.

Maak wat ruimte in je overvolle agenda.

In de haast zie je nauwelijks wat er om je heen gebeurt. Ga eens genieten van de natuur, ga zonnen, shoppen of iets anders doen waar je plezier aan beleefd. Doe pokémon-to-go

Focus op wat je NU doet.

Richt je aandacht op wat jij nu doet. Je kunt niet genieten als je je zorgen maakt over de wereld. Ik kijk bijna geen nieuws! Probeer eens een nieuwsloze-week in te lassen, zodat je je kunt focussen op je familie en vrienden. Zodat je je bezig kunt houden met wat jij belangrijk vind.Houd je mooie momenten bij.

Zorg dat je je herinnert hoe mooi het was, hoe het rook, smaakte, eruit zag, hoe goed het toen voelde, zodat je later nogmaals kunt nagenieten. Hou een lijst bij met alle (kleine) dingen die je een goed gevoel hebben gegeven, blij hebben gemaakt. Op moeilijke momenten, kan het helpen om even terug te kijken naar al de successen en mooie momenten die je ook hebt gehad.

 Doe eens iets leuks voor een ander en bezorg hem/haar een mooi moment.

Help eens iemand in de supermarkt die ergens niet bij kan, geef eens een compliment, glimlach eens naar een voorbijganger. Zo maak jij de wereld een beetje mooier.

Dus als de wereld in brand staat laten we samen genieten en de wereld een klein beetje mooier maken. Wat doe jij het liefst, deel ideeën hieronder.

En soms helpt poezie 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: