Blog,  overig

De leukste spellen voor volwassen: omdat spelen goed voor ons is!

ouderen spelletjeHet is duidelijk de donkere dagen voor kerst zijn alweer aangebroken.
Gordijnen dicht, kachel aan, een lekker drankje in de hand en een spelletje op tafel. Vroeger deden we dat zo vaak, maar tegenwoordig lijkt de smartphone of computer veel belangrijk. Tijd voor gezelligheid en om weer eens op een “ouderwetse” manier plezier te hebben. De leukste pellen op een rij. Ze staan overigens in willekeurige volgorde. Gewoon omdat spelen zo belangrijk voor ons is

30 seconds

30 seconds is momenteel een erg populair familiespel. Je vormt een team ( bijvoorbeeld de mannen tegen de vrouwen) en omschrijf binnen dertig seconden vijf begrippen aan je teamgenoten. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te benoemen? Let wel op de zandloper, want je hebt maar 30 seconden tijd. Hoe meer ze raden, hoe meer stappen je op het speelbord vooruit mag zetten. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Het team dat als eerste bij de finish is heeft gewonnen.
30 second kun je hier bestellen

Twister

Twister is nog altijd mijn favoriet. Wat kun je een lol hebben met dit spel. Laat de draaiwijzer draaien en roep de opdrachten. De spelers moeten het genoemde lichaamsdeel zo snel mogelijk naar de genoemde kleur stip verplaatsen. Als je met je knie of elleboog op de mat komt, of als je omvalt, ben je af! De laatste speler die overblijft, wint.
Twister koop je hier

Droomhuis

Droomhuis is in 2017 uitgeroepen tot Familiespel van het jaar. En dat snappen wij heel goed. Met dit spel kun je je eigen droomhuis bouwen en inrichten via een kaartspel. Heb jij liever een grote slaapkamer met een zo’n prachtig hemelbed, of toch een ruime huiskamer met een piano? In Droomhuis kun jij nu je eigen droomhuis ontwerpen en realiseren. Gebruik je eigen creativiteit voor elk besluit, van het soort dak tot aan de stijl van je interieur. Maar verlies je buren niet uit het oog, want aan het eind van het spel is iedereen in de wijk jaloers op het mooiste huis.
Droomhuis koop je hier

Escape Room The game

Ben je gek op puzzels oplossen? Dan is dit spel echt iets voor jou. Door ingewikkelde puzzels op te lossen en codes te kraken moet je proberen te ontsnappen. Je hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd. De Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de benodigde sfeer en geeft af en toe cryptische aanwijzingen. Hebben jullie binnen 60 minuten de juiste code gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, de atoombom te ontmantelen of het virus te stoppen, dan win je gezamenlijk het spel! Dit vereist echt teamwork en goede communicatie maar ook vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. Want niet elk raadsel, code of aanwijzing is zomaar eenvoudig te vinden en te interpreteren. Hier vind je de gewone versie.
Van dit spel is ook een virtual reality-editie. Dankzij de speciale VR-bril, waan je je ook echt in de Escape Room. Escape Room The Game VR Edition kan met en zonder het basisspel worden gespeeld. Heb je het basisspel niet? Download dan de Escape Room The Game-app op een tweede smartphone en gebruik deze als digitale Chrono Decoder tijdens het spelen.
Escape Room The game kopen

Jenga

Test hoe vast jouw hand is met Jenga. Spanning, strategie en inzicht zijn nodig om de toren niet in jouw beurt te laten vallen.
Bouw de toren. Leg drie blokken per laag, elke volgende laag haaks op de vorige. Gebruik zo nodig de stapelhoes. Haal met één hand een blok uit de toren, op een willekeurig plek onder de bovenste complete laag. Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Leg het blok bovenop de toren. Wacht ongeveer 10 seconden. Als de toren instort, ben je af. Blijft de toren staan, is de volgende speler aan de beurt. Als je in je eentje speelt, probeer je je eigen hoogste toren te verslaan. Zorg dat jij de laatste speler bent die een blok stapelt zonder dat de toren instort!
Wil graag Jenga spelen? bestel het hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: