Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

De Fuck-it list.

Heb jij ook wel eens genoeg van alles wat je moet doen? Het lijkt wel of je steeds meer moet. Dan is er ook nog de bucket list.  Al die wensen, ze leiden alleen maar tot teleurstelling, frustratie, irritatie en stress. Vooral als het je niet lukt om de dingen van je bucket list af te strepen. ‘Had ik maar dit of had ik maar dat’. ‘Ik wou dat ik dit, ik wou dat ik dat’. Maar laten we dan ook een lijstje maken met dingen die we niet meer moeten of hoeven, toch? 

De bucket list.

Begrijp me niet verkeerd. Ik sta nog steeds achter het idee van een bucket list. Het fijn om een lijst te hebben met leuke dingen, die je nog wilt doen. Het kan je motiveren. Het is ook fijn een bron van ideeën te hebben die je leven net dat extra licht en vreugde geven.
Het wegstrepen van dingen die je gedaan hebt geeft ook een goed gevoel. Het voelt voor mij zo super goed dat ik naar de tandarts gaan van mijn bucket list kan afstrepen.
Een bucket list kan je helpen uit je comfort zone te treden. Uit je comfort zone treden is goed tegen angsten en is soms ook gewoon leuk zoals je onder andere hier kunt lezen.
Een bucket list is daarnaast een zeer fijne manier om jezelf aan het dromen te zetten, om je wensen en je verlangens neer te schrijven. Het helpt je die extra lichtjes in het leven te vinden. Ik kan het iedereen aanraden.

Fuck-it list.

Naast een Bucket-list heb ik sinds kort ook een Fuck-it list. Je leest het goed een lijst met dingen waar ik fuck-it tegen ga zeggen, die ik niet meer wil doen en die niet voor mij werken. Ik hoorde er voor het eerst over ongeveer een jaar geleden in “de wereld draait door.” Claudia de Brei vertelde er over naar aanleiding van haar boek  “neem een geit” (Helaas heeft dit niet de ns-publieksprijs 2016 gewonnen) Ik kan het nu alleen maar aanraden. Hier onder mijn eerste fuck-it list.

Waarom ook jij er eentje zou moeten hebben!

Een Fuck-it list gaat voor mij over leren. Leren uit ervaringen die je eerder hebt opgedaan en nu tegen zegt Fuck-it, klaar er mee, dit werkt niet voor mij. Deze lessen bijhouden kan veel leed en pijn vermijden. (eigenlijk net als het hebben van principes). Het maken van een lijst kan je helpen je te houden aan
Waar zeg je nee tegen? Wat wil je nooit meer mee maken. Net als op je Bucket list moeten het wel dingen zijn die je kunt beïnvloeden. Nee zeggen tegen slecht weer, tja, dat is niet mogelijk denk ik. Je kan wel denken: “Fuck-it! het regent, ik ga toch naar buiten.”
Doe je mee! maar weet je niet precies wat je wilt laten. Fuck-it list boek is echt een heel leuk boekje om te lezen en ideeën op te doen.(Bestel het hier)

Doe je mee? Geef jou fuck-it aan in het commentaar zodat we van elkaar kunnen leren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: