lieve zomer
Blog

dag lieve Zomer

Hallo lieve zomer,

Gister las ik dat je nu officieel een slechte Zomer bent. Wij mogen in Nederland nu officieel over je klagen.  In maart las ik hier al over je dat je koud zou worden. 2016 zou het jaar zonder Zomer worden.

Volgens mij, lieve Zomer, ben jij gewoon op vakantie. Mensen nemen altijd voor lief en met al dat geklaag over de afgelopen jaren zou ik er ook vandoor gaan. Geniet van je vakantie, wij komen echt wel een jaartje door met een lente die over gaat in een wisselvallige herfst. Ik vind trouwens dat Lente en Herfst het best goed overnemen van je, maar ze kunnen jou natuurlijk niet vervangen.

Ik wil je graag bedanken, Zomer, voor dat je lekker op vakantie bent. Vanuit puur mijn eigenbelang ben ik blij dat je niet warm, vochtig, klam bent. Perfect weer om te werken, want ik werk de hele zomer door en die ene hete dag dit jaar was verschrikkelijk om te werken, dus dank je dat je het daarbij laat.Ik wil je ook namens de ouderen bedanken, die nu niet letterlijk stikken van de hitte.

Ook wil ik je graag bedankt namens dat gezin op de camping. Dat zij een kut vakantie hadden is nu jou schuld. Het is niet de schuld van pappa die teveel bier drinkt en eigenlijk alleen maar sport wil kijken. Het is ook niet de schuld van mama die het liefst gewoon had willen winkelen en al helemaal niet de schuld van de kinderen die niet uit het zwembad wilde komen. Nee, het is absoluut jou schuld en dus hoeft niemand van dat gezin de hand in eigen boezem te steken.

Het is fijn dat ik nu niet van het weer moet genieten. Geniet van de zon zegt men vaak. Ik bepaal lekker zelf wel of ik geniet, dus blijf maar lekker weg zomer, van ik geniet van de wolkenluchten, de stormen en de andere verschijnselen van de Herfst en de Lente. Geen angst om te verbranden.

En natuurlijk is het ook fijn dat de economie nu ten ondergaat door de slechte zomer. Ja, jou schuld dat er geen zomerkleding, geen bier en minder ijsjes verkocht worden. Nee, het licht niet aan de angst die gecreëerd wordt door onze politici en onze media en al helemaal niet aan een Brexit of een slechte bedrijfsstrategie. Nee zomer, dit komt door jou, omdat jij er niet was.

Dat ik niet ben gaan fietsen, dat ik iets ben aangekomen, komt natuurlijk ook door jou. Omdat jij er niet was ben ik niet gaan fietsen. Dat ik ook moest schrijven, studeren, de tour kijken, de olympische spelen wilde zien en moest werken maakt niet uit. Het komt door jou. Dat begrijp je toch.

Maar lieve Zomer, ik ben dankbaar dat je ons laat zien dat het leven ook door gaat zonder zomer. Wij kunnen tenslotte er niets aan doen. Aan het weer. Waarom klagen we dan zo erg?

In het jaar 1816 was het ook een jaar zonder zomer. Ik hoop dat je alleen de strenge winter ook op vakantie houd en niet als in 1816 ons laat teisteren. Of zijn we er dit keer beter op voorbereid?

Dag lieve zomer. Vier nog maar even vakantie, volgend jaar ben je er weer, toch? Op volle kracht en voor veel gelukkigere mensen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: