Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Een andere intelligentie (+filmpje)

De eerste ervaringen die we op school hadden werkten voor mij vervreemdend. Ik vind mezelf soms best slim, maar ik ben slim op de verkeerde manier. Er zijn er zijn zoveel verschillende manieren dat we slim kunnen zijn.
Ik had graag gewild dat ik dit eerder had geweten.

We hebben allemaal onze eigen waarde
Zoals  de video hieronder  laat zien, zijn we allemaal anders.
De waarheid is dat er veel verschillende intelligenties zijn. Eigenlijk zouden we daar niet verrast door moeten zijn. Een groep mensen maakt nu eenmaal meer kans hebben om te overleven als de verschillende leden de wereld op verschillende manieren zagen. Sommige mensen kunnen uitstekende hulpmiddelen maken, om mee te jagen, ons mee te verplaatsen, sommige mensen konden heel goed jagen, die hadden die hulpmiddelen dan weer nodig. Andere mensen waren goed in het uitkijken voor gevaar terwijl andere mensen  de verhalen konden vertellen die de volgende generatie zouden informeren. Sommige mensen waren goed in het strategieën om een ​​lange winter door te komen. We hadden een heleboel verschillende intelligenties nodig om te overleven. Helaas wordt er in de moderne tijd maar 1 soort intelligentie als intelligent gezien. Ben je anders, dan ben je al gauw gewoon dom.

Maar kijk de video hier onder eens?

Jij kent vast ook wel mensen met een ander soort intelligentie? Misschien helpt het als je dit met ze deelt. En ben je zelf anders, je bent vast slim en handig, al voelt dat misschien niet zo. Bekijk de video nog maar eens anders.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: