Gezellig eenzaam
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Als je jezelf nodig hebt.

Soms ben ik er even niet meer voor anderen. Een hele lange tijd was ik er altijd alleen maar voor anderen. En nu kan ik dat eve niet meer. Ik reageeer bijna nooit meer op berichtjes en kom nog maar weinig mensen helpen, niet omdat ik niet om ze geef, maar omdat ik mezelf nu even harder nodig heb. Ken je dat, jezelf verbannen naar het allerlaatste puntje op je to-do lijstje, want die anderen dingen zijn belangrijker toch? Maar hoe lang hou je dat vol?

De limiet

Zonder te beseffen heb opeens je limiet bereikt. We kunnen mensen. Het voelt niet goed, maar je weet soms geen eens wat je niet eigenlijk voelt en luisteren naar je emoties lukt al helemaal niet meer. Er elk uur van de dag en elke dag zijn voor iedereen heeft een hoge prijs. Zonder dat je het merkt, wordt die kostprijs steeds groter. Dit soort stress kan ernstige gevolgen hebben en zelfs tot burn-out en depressie leiden.

Vandaag ben ik er niet voor anderen.

Vandaag heb ik mezelf nodig. Zeg het constant hardop ‘Nu ben ik er voor niemand anders, ik heb mezelf nodig.’ Dat is niet egoïstisch en jij bent het waard.
Je vraagt je vast af hoe je dat op een juiste manieir kunt doen, er zijn 1000 manieren en wat voor jou het beste is weet ik niet, maar hieronder een aantal tips als je jezelf even nodig hebt.

schrijf eens iets aardigs over jezelf
– doe iets dat jou gelukkig maakt.
– zet jezelf voor een dag op de eerste plaatst
– laat de oordelen van anderen varen
– zet jezelf boven aan je prioriteiten lijstje, zet jezelf er fysiek op.
– ga zitten met een kop thee en doe even niets.
– houd je leven simpel
– ga wandelen
– boek een vakantie alleen.

Reddingsplan

En het allerbelangrijkste maak een reddingsplan. We zie de balk in ons eigen oog vaak niet en wel de splinter in die van een ander. Dus als je weer eens te ver bent gegaan en je loopt intussen op je tandvlees. Zorg dan dat je een reddingsplan hebt, waarmee je jezelf in orde kunt brengen. Een reddingsplan voor al je jezelf even nodig hebt.
Mijn reddingsplan kent ook wat voorzorg maatregelen en de eerste is een weekje schrijven en lezen in mijn eentje in een bungalow.

Wat is jouw reddingsplan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: