Persoonlijke ontwikkeling

Als hokjes en labels je tegenwerken.

We zijn allemaal wel ergens kwetsbaar. Dat kan allerlei oorzaken hebben: een ‘foute’ biologische aanleg, versterkt door een moeilijke jeugd. Maar betekent dat dat je dan gelijk ADHD hebt of depressief of gek bent.
Laatst vroeg iemand of ik introvert of extravert ben. Ik moet je werkelijk zeggen dat ik geen idee meer heb de laatste tijd. Soms vind ik in de aandacht staan best fijn, soms kruip ik het liefst zelf achter het behang en een andere keer voel ik me extra eenzaam in een grote groep of juist verlegen.
Ben ik introvert of extravert? Ambivert misschien? Maakt het iets uit?

HSP

Iemand vroeg laatst of ik last heb van HSP aan de hand van de dingen die ik blog en de gedichten die ik schrijf. Ja, ik herken veel in HSP maar ben ik het? Ik weet het niet. Ik ben gevoelig, overgevoelig soms, dat klopt. Maakt het iets uit?

Wat schrijf je?

Ook deze vraag werd mij niet zo lang geleden gesteld. Tja, wat schrijf ik eigenlijk? Datgene dat ik mooi vind. Wil ik op iemand lijken? Anne M.G. bijvoorbeeld of eerder Kapavis? Nou eh….Nee,ik schrijf wat ik wil, over wat mij raakt en wie mij raakt.

Hokjes en Labels

Ik schreef eerder al over dyslexie dat ik blij ben dat ik niet eerder gehinderd ben door een label.
Labels vind ik stom en in hokjes geplaatst worden ook en toch doe ik het. Als ik mijzelf in een hokje plaats leg ik mezelf beperkingen op. Hang ik een labeltje aan mezelf hang ik mijzelf beperkingen op.
Nog erger is een labeltje aan iemand anders te hangen.

Soms kunnen labels goed zijn, maar alleen om iets te beschrijven. Introvert kan helpen om mensen te laten weten dat je wat meer rust en me-time nodig hebt dan anderen of dat je wat minder snel initiatief neemt. Je er door tegenhouden is toch iets anders.

VERRASSING

Verras de mensen door uit het hokje te komen en je plaats in te nemen die je verdient. Kom als een duveltje uit jouw doosje. Of nog beter verras jezelf. Niet zo lang geleden moest ik kort voor 20 mensen vertellen wie ik was en wat ik wilde doen. Ja, dat was eng, maar ik ging als eerst van de twintig, verraste daarmee mezelf. Ik was daarna gegroeid omdat ik uit mijn comfortzone was gestapt.
Zodra je ervaart dat je je labeltje of hokje niet meer nodig hebt kun je gaan groeien.

Grote kans dat de wereld anders tegen je aankijkt….of jij tegen de wereld.

Ik heb nog maar 1 label. Ik ben Danielle Vink!!! en jij? Wat is jouw label wie en wat ben jij?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: