schamen, oordelen
Dating en relaties,  kwetsbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

Aan een ieder die teveel vergeeft (en aan mezelf)

Je zet anderen altijd op de eerste plaats, helpt ze en je houdt van zoveel mensen met heel je hart. Je lijkt altijd in staat andere te vergeven. Telkens geef je mensen een nieuwe kans en vergeet je het verleden. Maar heb je hierdoor andere niet toegestaan om over je heen te lopen. Om jouw grenzen over te gaan?

Je weet toch wel dat mensen je pijn doen omdat jij dat toelaat en omdat je hen de kans geeft dit telkens opnieuw te doen. Ergens in je achterhoofd weet je heel goed dat er telkens misbruik van je gemaakt wordt. Je weet dat je mensen je hart hebt gegeven die je hart zullen breken.Iemand zijn fouten vergeven die ze maar blijft maken en niet wil veranderen heeft niets meer met liefde te maken, heeft zelf niets met vriendschap te maken. Het is niet meer gezond. Een liefdes- of vriendschapsrelatie maakt je niet constant ongelukkig en dit weet je ook wel.
Wanneer iemand je neerhaalt en pijn doet vergaf je die persoon direct soms zonder het misschien door te hebben. Als iemand uit je leven liep en weer terug kwam liet je dat altijd toe. Dit is toch niet gezond meer? Elke keer weer die pijn.

Zie je niet hoe sterk je bent dat je überhaupt kunt vergeven en vergeten. Dat wanneer iemand je belazert je die gene weer een kans geeft getuigd van moed, liefde en kracht. Het is niet slecht, maar bij herhaling wel ongezond. Hoe veel kan dat mooie hart van je nog aan?
Je bent sterk. Sterk omdat je de pijn los laat, sterk omdat je van mensen houdt ondanks hun fouten, sterk omdat je mensen een kans geeft en omdat je weet dat niemand perfect is en we allemaal fouten maken. Maar je verliest je kracht als je iemand blijft vergeven die niet verandert. Wanneer je iemand in je leven toelaat die jou niet verdient.

De momenten waarop je in tranen voor de spiegel staat, wanneer je weer bent teleurgesteld, dan moet je sterk zijn! Dan moet je sterk genoeg zijn om te vergeven én om te vertrekken. Ga weg en kijk niet meer om. Begin met kansen geven aan de juiste mensen. Stop je energie in relaties die je sterker maken en die de persoon zien die jij bent. Zet jezelf op de eerste plek. Leer dat je mensen mag vergeven, maar dat mensen je niet keer op keer pijn mogen doen. Begin met onvoorwaardelijk van jezelf te houden zoals je dit ook bij anderen doet.

En toch…Je hebt je hart aan de verkeerde mensen gegeven. Ze hebben laten zien dat jij geen prioriteit hebt in hun leven. Je vindt het lastig ze lost te laten. Je vergeeft ze nog een keer, want deze keer wordt het anders…

toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: