Blog,  overig

9 stappen naar een meubelvrij leven.

Enige tijd geleden schreef ik over de voordelen van meubel vrij leven.  Maar hoe doe je dat nu? Ga je in één keer al je meubels het huis uit doen?
Mij lijkt het beter om dit stap voor stap te doen. Petra Fischer heeft hier hele website over en zij schrijft ook over de kleine stapjes. 

1 : Neem kleine stapjes

Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet in een keer alles er uit gooit. Je hele huis leeg haalt. Maar je kunt beginnen met aan de salon tafel te eten op een kussentje. Of als je tv gaat kijken in de avond eens naast de bank gaat zitten en niet erop.

2: zet wat spullen neer om op te zitten. 

En dan bedoel ik hier mee meubels maar kussen, een poef, misschien een klein krukje. Ik gebruik al jaren het krukje hiernaast om op te zitten en tv te kijken. Ook schreef ik hier vaak teksten op voor deze website toen mijn tablet nog werkte en mijn gedichten schrijf ik er nog steeds op. Het is niet echt een meubelstuk maar ook geen kussen, het zit er heerlijk tussen in.
Wil je zelfs ook zo iets? Kijk dan eens hier voor een mooi kussen. Wil je iets anders om op te zitten dat eigenlijk geen meubel is, helemaal prima toch? In deze tijd kan alles. Misschien is je man handig genoeg om iets van steiger hout te knutselen.

3:  bedenk wat je nog meer nodig hebt

Als je een hardhouten vloer hebt, is het misschien wel verstandig om een tapijt te kopen, dit is minder hard en warmer aan je kont. Wil je graag in kleermakers zit zitten, zorg dan dat je goed sloffen of dikke sokken hebt want harde zolen doen uiteindelijk zeer aan je benen.
Als je benen niet onder de salon tafel passen moet je misschien binnen kort op zoek naar een nieuwe tafel. Leuk toch opnieuw inrichten?

4: En bedenk wat je niet meer nodig hebt.

Spullen kunnen ons zelfs ongelukkig maken. Sterker nog: psychologen toonden met hormoonmetingen aan dat het hebben van teveel spullen stress veroorzaakt en andersom. Misschien kun je gelijk gaan ontspullen. 


 5: leer hoe je op verschillende manieren op de grond kunt zitten.

PublicDomainPictures / Pixabay

Na jaren lang in een stoel gezeten te hebben is je lichaam niet gewend om in een andere houding te zitten. Dus ondanks dat het goed voor je is, kan je lichaam in het begin wat tegen stribbelen.  Leer dus stapje voor stapje in een andere houding te gaan zitten.  Leer je lichaam opnieuw kennen.

 

6. Blijf oefenen. 

Als je opgeeft bij het eerste pijntje kom je er nooit natuurlijk. Blijf lekker op de grond zitten of op je krukje, maar over haast het niet. Denk aan de kleine stapjes.

7: verplaats slechts één meubelstuk het huis uit.

voordelen van meubelvrij levenMisschien ben je nu helemaal klaar om een meubelstuk uit huis te gooien (of te verkopen, zodat het nog iets oplevert).
Maar misschien ben je er nog helemaal niet klaar voor, doe dan een soort van proef scheiding en kijk het een paar dagen aan. Zet die eettafel even in de schuur of garage. Misschien merk je intussen dat je het meubelstuk helemaal niet mist, prima dan gooi je hem weg, of verkoopt hem. Wil je hem terug? Prima toch, jou huis en jouw leven.

Stap zeven: Kies een ander meubelstuk en herhaal 6.

Je bent echt heel goed bezig als je het al helemaal tot hier hebt gehaald! topper! Ben je klaar voor de volgende stap? Misschien kun je eens kijken naar je slaap kamer. Serieus? Heb je een bed nodig. Misschien kun je een sta bureau kopen voor je laptop of breng je laptop naar het aanrecht?
Beetje bij beetje verander je je huis in een meubelvrij huis.

 8: Omgaan met de  uitdagingen.

Natuurlijk zijn er weerstanden, problemen en obstakels om te overwinnen.

Mijn man / vrouw zal van me scheiden

Als je man of vrouw wilt scheiden als je meubels de deur uit doet zou ik direct scheiden! Want blijkbaar communiceer je dan niet. Een relatie is toch naar elkaar luisteren en compromissen sluiten soms. Dus Als je partner niet achter een meubelvrij huis staat, prima toch! Je kunt zelf op de grond gaan zitten als je tv kijkt of achter het aanrecht blijven staan met je laptop. Misschien dat uiteindelijk jouw partner er ook achter komt dat dit veel beter voor hem of haar is.

Hoe zit het met visite?

Tja, visite. Ook al zit je op de grond thuis ben jij op  visite zal je meestal op een stoel gaan zitten. Waarom kan jouw visite dan niet op de grond gaan zitten als ze bij jou op visite komen.
Je kunt natuurlijk altijd nog een klapstoel of krukjes in de schuur bewaren.

ik wil niet al mijn meubels kwijt 

Niemand zegt dat dat moet toch? Je hoeft niet meubelvrij te leven. Je kunt zo ver gaan als je wilt gaan.

Hoe ver wil jij gaan? Heb je nog tips voor mensen die meubels weg willen doen?

 

bron: petrafischemovement

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: