verbinding met anderen
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

7 tips voor verbinding met anderen

Verbinding is een van de 6 menselijke behoeften om gelukkig te kunnen zijn.  Toch lukt het ons niet altijd om verbinding te maken met mensen om ons heen. Diepe betekenisvolle relatie zijn relatie met mensen die verbinding met elkaar voelen. Maar hoe verbind je jezelf dan met anderen?

1. Focus je op het goed van mensen.

Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Frustratie en negativiteit hebben we eigenlijk al te veel in deze wereld. Niemand is perfect. Jij ook niet toch?  We hebben allemaal wel iets goeds in ons. Dat goede mag best meer het gespreksonderwerp zijn. Herinner jezelf eraan om informatie die je deelt vooral positief te brengen. Een ander gaat hierin mee en al snel maak je elkaar blij. Focus je op het goede en het goede zal groeien, alles wat je aandacht geeft groeit namelijk.

De meeste mensen deugen trouwens. Lees daar hier meer over

2. Wees nuttig voor anderen.

Help anderen met tips of advies. Wees een luisterend oor en verplaats jezelf in de belevingswereld van anderen. Anderen goed begrijpen kan een verademing zijn. We zijn vaak geneigd om over onszelf te praten, vragen stellen en meer te weten komen over anderen is minstens zo leuk en de ander voelt zich gehoord.


3. Smalltalk Kun Je Best Leren

Mocht je er echt mee zitten maar geen binding te krijgen, besteed er dan meer aandacht aan. Stel je bewust open voor een praatje met de groenteboer, slager, gewoon random mensen die je tegen komt. Een situationele opmerking of vraag kan al genoeg zijn voor een kort contact. Stapje voor stapje leer je jezelf op deze manier meer sociaal in te stellen. Maak er een gewoonte van. Ga ook eens voor jezelf na waar je speelsheid gebleven is. Waarom heb je geen smalltalk? Waarom kun je niet zomaar wat babbelen en ouwehoeren? Ook jij bent een kind geweest dat hield van spelen, experimenteren, lachen en leren. Waar is dat deel van jezelf gebleven? Of lees eens Een praatje maken, van Marjolein van Burik.

4. Vertel Verhalen

Verhalen vertellen kan het verschil maken. Hoe je het brengt, jouw perspectief en belevenis. Door verhalen te vertellen kun je elkaar beter leren kennen. Of het nu een sprookje, een persoonlijk verhaal of een verhaal is uit een recent gelezen boek, verhalen boeien en maken een gesprek net iets leuker.  Je kunt ook praten over een blog dat je hebt gelezen of een film . Hierdoor laat je zie wie je bent en hoe je over dingen denkt.

5. Zoek naar overeenkomsten.

Waarschijnlijk heb je met iedereen wel iets gemeen. Zo ie zo ben je hoogstwaarschijnlijk allebei een mens. Waarschijnlijk wil jij je waarschijnlijk uniek voelen en dat willen dan ook weer bijna alle mensen. Ga maar eens vissen naar nog meer overeenkomsten. Wat komt overeen? Jouw reislust, karaktereigenschappen, ideeën, principes? Als je maar lang genoeg zoekt zal altijd iets vinden dat overeenkomt.

6.Vergeet jezelf niet

GDJ / Pixabay

Blijf vooral jezelf. Heb jezelf lief, en benader anderen vanuit deze liefde. Wees niet oppervlakkig, maar zorg vooral goed voor jezelf want als niet goed voor jezelf zorg kun je er ook niet voor een ander zijn en kan die verbinding niet ontstaan.

7. Neem de tijd

Neem tijd voor verbinding. Het is geen kwestie van afraffelen. Goed werk, heeft tijd nodig. Het klinkt afgezaagd maar zo werkt het wel. Echte diepe verbinding en diepe waardevolle vriendschappen vragen tijd en investeringen. Maar ze zijn de investering absoluut waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: