Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

7 regels voor meer geluk.

Ben jij gelukkig? Ik hoop het voor je. Ik zou mezelf niet altijd gelukkig willen noemen, maar een paar kleine tips helpen mij vaak de dag door. Soms helpt het kleine en ik hoop dat ook jij iets aan de onderstaand tips hebt.

1. Laat het rusten, zodat het niet je toekomst kan verstoren.

Weet je hoeveel energie het kost om dingen vast te houden? Je gedachten, je gevoelens kosten energie en kun je er iets aan doen waar je nu mee bezig bent? Kun je iets er aan veranderen? Nee? Houd je dan bezig met dingen die in jou invloedssfeer liggen, daarmee werk je aan je toekomst.

2. Maak je niet druk over wat anderen denken.

Vraag je je af wat anderen denken, fantaseer heel intens wat ze voelen, denken of willen. Probeer al hun gedachten in te vullen, probeer hun mening te raden, probeer er rekening mee te houden. Doe dat een week en ik wed je dat je doodop zult zijn. Wanneer jij je constant aan het bedenken bent wat er in anderen  omgaat en hoe je het beste op hen kunt reageren dan ben je meer met jezelf bezig dan met het gesprek. Kun je dan jouw energie niet beter gebruiken om echt naar iemand te luisteren?


3. Heb vertrouwen in jouw vermogen te helen.

Tijd heelt niet alle wonden, maar weet dat jij kunt helen. Soms is het hard werken, maar heb vertrouwen in jezelf. Je zult er gelukkiger door worden.

4. Ieder mens heeft zijn eigen pad.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Jezelf vergelijken met anderen vernietigd elke sprankje geluk en vreugde. Kijk eens hier voor tips.

5. Denk niet te veel na

Soms is het goed om even over iets na te denken, maar teveel is nooit goed. Je helpt jezelf er niet mee! Vaak denk je ook nog eens in problemen inplaats van in mogelijkheden. Denk altijd in mogelijkheden.

Lukt het je niet om te stoppen met piekeren, probeer dan afleiding te zoeken.

6. Niemand is de baas over jouw geluk behalve jijzelf

Niemand kan zeggen waar jij gelukkig van wordt alleen jijzelf. Neem de controle over jouw geluk en laat het niet afhankelijk zijn van anderen.

7. Wat er ook gebeurt: blijf lachen.

Een wijsheid mee gekregen van de grote filosofen uit mijn kindertijd: Bassie en Adriaan. Maar blijven lachen, het komt wel weer goed en laat vooral niet kennen.

Leef, lach en heb lief

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: