niets van anderen aantrekken, de foute man
Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

6x waarom je je niets van anderen moet aantrekken.

Het boeit niet wat anderen van je vinden, toch? Maar het is zo moeilijk om je niets van anderen aan te trekken Het kost veel energie om te gaan met oordelen van anderen en aangezien je niet iedereen tevreden kan houden word je vaak teleurgesteld.
En toch lijkt het onmogelijk om je niet meer druk te maken over wat anderen van je denken…

Schijt

Maar schijt hebben aan iedereen is niet de oplossing. Biologisch gezien heeft aandacht hebben voor wat andere mensen van je denken ons geholpen om als soort te groeien, te ontwikkelen en om in leven te blijven. Maar dat niet alleen, want geven om wat anderen van je denken kan ook goed voor je zijn. Als je open staat voor de gevoelens, gedachtes en mening van een ander dan leer je veel over jezelf en de andere persoon.


Geven om wat anderen van je denken is iets anders dan het je leven laten bepalen.

Met andere woorden: er zit een verschil tussen aandacht hebben voor wat anderen van je denken en het toestaan om de meningen van anderen je leven te laten domineren. Wanneer we het toestaan dat de meningen en overtuigingen van anderen ons leven controleren dan lopen we uiteindelijk vast. We voelen door onze eigen onzekerheid de druk om te voldoen aan verwachtingen van anderen en we worden enorme pleasers. De consequentie hiervan kan dan weer zijn dat we hele bittere personen worden. naar zowel ons zelf als andere toe.

Maar dit hoeft niet zo te zijn. Want we kunnen aandacht hebben voor wat andere mensen denken zonder dat het ons leven dicteert. Hieronder 6 tips die mij hielpen bij het loslaten van de mening van anderen.

1 Mensen zijn veel meer met zichzelf dan met jou bezig

De grootste vrijheid is het feit dat anderen helemaal niet zoveel met jou bezig zijn als jij met je zelf. Ga je trouwen? leuk voor je maar het kan niemand wat schelen. Ja het feestje wel want daar worden ze zelf beter van. Ga jij je baan opzeggen, spannend voor je maar het kan verder niemand wat schelen. Je baan verloren, rot. Maar kan niemand iets schelen.
Het komt bijna niet voor dat iemand meer interesse in jou heeft dan in zichzelf. Onze ego’s vinden het heerlijk om het middelpunt van het universum te zijn en dat is dan ook direct de oorzaak van het probleem. Maar we zijn nu eenmaal niet allemaal het middelpunt van het universum. En natuurlijk zijn er een paar mensen die wel echt interesse hebben, maar die mensen zijn vaak maar op 1 hand te tellen.
Misschien maakt dit besef je verdrietig, maar het is de grootste vrijheid om te vieren. En dit kun je vieren zoals jij dat wilt want er let toch bijna niemand op je. Niet echt tenminste en als het iemand opvalt en het komt als roddel bij je terug weet dat het duurt nooit lang. Voor je het weet ben je weet oud nieuw en is ieder weer met zichzelf bezig.

2 Je wordt echt oud nieuws

Dit is echt een belangrijk inzicht. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren? Iemand maakt een opmerking. NOU EN! schelden doet geen pijn. Naja niet helemaal, maar probeer je er toch niets van aan te trekken. Zelfs als jij je heel erg bewust van jezelf bent en jij jezelf schaamt, dan is dit gevoel maar tijdelijk. Uiteindelijk zul je trots zijn dat je bij jezelf bent gebleven, wat anderen er ook van vonden. En waarschijnlijk zijn ze het snel weer vergeten en ben je oud nieuws.

3 Je hebt geen controle over wat anderen denken

Mensen zullen je beoordelen. Ze zullen het over je hebben. Er  zullen mensen je niet zo aardig vinden. En er is helemaal niets wat je eraan kunt doen. Ja je kunt proberen om het iedereen op deze aarde naar de zin te maken, maar denk je echt dat je het kunt vermijden om door anderen veroordeeld te worden? Daarnaast is er niets zo veranderlijk als de mens, dus de ene dag ben je geweldig maar de volgende dag ben je het slijk der aarde. Nee, het niet makkelijk om de controle los te laten, of het idee van controle, maar het is wat het is.

4 Je bent geen robot

Als jij je te veel zorgen maakt over wat anderen denken dan ben je waarschijnlijk een perfectionist. Je stelt enorme hoge eisen aan jezelf en aan anderen en je vindt het moeilijk om anderen te vergeven. Je mag dus fouten maken. Niemand van ons is perfect en dat zullen we ook nooit zijn. En de vraag is ook nog eens of robots wel zo perfect zijn.

5 Ontdek je eigen stem

Wanneer we veel belang hechten aan de meningen van anderen dan wordt onze eigen mening steeds minder belangrijk. Wat zou jouw authentieke stem zijn? Wat is jouw mening, hoe sta jij in het leven? Neem de tijd om te ontdekken wat jij zelf wilt en waar jij zelf voor staat.

6 over 100 jaar zijn we allemaal dood

Wanneer je alles in het grote geheel bekijkt dan kan dit enorm helpen als jij je heel druk maakt over de meningen van anderen. Het leven kan elk moment afgelopen zijn, wil je echt de tijd die je hebt spenderen aan het zorgen maken over wat anderen van je vinden? Nee. Leef je leven zoals jij wilt en heb geen spijt, geniet!
Geniet want over 100 jaar zijn jullie allemaal dood en ik ook.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: