voordelen van meubelvrij leven, Hoe kun je omgaan met verveling?
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

6 voordelen van meubelvrij leven.

Heb je ooit nagedacht over de gezondheidsvoordelen van het wonen zonder meubels? Wacht. Laten we een stap teruggaan.
Heb je ooit nagedacht over de voordelen van meubelvrij leven?  

Voor velen van ons is de bank als  familie. Je ploft er op neer na een lange dag werken. Toch zijn er steeds meer mensen die de bank de deur uitdoen. Sterker nog: er is een hele beweging die zich bezighoudt met een furniture free life

Ik weet wat je denkt  geen meubels? Waarom zou je dat  willen? Nou er schijnen wat voordelen aan te zitten.

Wat is nu precies meubel vrij leven?

Het is eigenlijk precies zoals het klinkt. Je leeft zonder meubels.  In de westerse wereld hebben wij eigenlijk voor elke activiteit een aangewezen ruimte en  aangewezen meubels om dat te doen:

  • Je werkt aan je bureau op kantoor,
  •  eet aan de tafel in de eetkamer,
  •  slaapt in een bed in je slaapkamer.

Zo hoort het toch?


Meubels zijn niet noodzakelijk.

Meubilairvrij leven geeft veel meer ruimte. Met die ruimte beweeg je meer. Je hebt minder rommel .  Je hoeft niet te zitten op een bank. Kussens zijn ook goed, toch? Geen eettafel maar een lage tafel met enkel kussens  zorgen dat je moet bukken, hurken, knielen. Het zorgt er voor dat je anders beweegt. Zitten is het tenslotte het nieuwe roken.

6 Voordelen van meubelvrij leven
1. Meubelvrij leven is een gemakkelijke manier om meer te bewegen.

Onderzoek  heeft aangetoond veel zitten en weinig bewegen, schadelijk is voor je gezondheid, van je mentale helderheid tot je libido.Wanneer je de stoelen en banken weghaalt, dwing je je lichaam om verschillende manieren te vinden te ontspannen. Je gebruikt je gewrichten, spieren en werkt met je hele lichaam. Je beweegt meer, verbrandt meer calorieën, bouwt sterkere spieren.

2. Meubel-vrij leven verbetert je energie.

In plaats van weg te zinken in de stoel heb je een actievere houding die je zal helpen met het  behouden van je energie. Omdat je houding van nature dan beter wordt zal dit langer aanhouden en je blijft in beweging dus de kans dat je tot op hoge leeftijd flexibel blijft is vele male groter.

manieren om te ontspannen

Geloof me niet? Probeer deze eenvoudige truc: ga zitten op een bank of stoel. Ontspan je. laat je schouders hangen en je buik ontspannen.   Hoe voel je je?
Ga nu rechtop zitten. Of beter nog: Hurk of vind een gemakkelijke rustpositie op de vloer. Kleermakerszit misschien?  Hoe voel je je nu? Als je verschil merkt is het overwegen van een meubelvrij leven echt iets voor jou.

3. Meubilair-vrij leven maakt een goede houding gemakkelijk

De meeste stoelen en banken zijn niet geschikt om correct op te zitten. Ook en vooral doordat ieder lichaam anders is. Doordat je ondersteuning niet meer afhankelijk maakt van de rugleuning van een stoel of bank maar van je eigen spieren train je automatisch je houding.

4. Meubel vrij leven is goed voor het milieu

De meeste meubels zijn gemaakt met spaanplaat (vol met lijm en chemicaliën) of de kussens zijn gevuld met synthetisch materiaal (meestal ondergedompeld in vlamvertragers).  Geen meubels in huis hebben vermindert dus jouw ecologische voetafdruk.

5. meubelvrij leven opent je leven. 

Met minder meubilair komt meer ruimte^in je huis.  Meer ruimte betekent een duidelijkere en kalmere geest. Eerder deelde ik al 15 tips over ontspullen. Zonder meubels is opruimen makkelijker. En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.  (oops, mijn hoofd en huis zijn nog wel vol)

6. Meubilair-vrij wonen bespaart u geld.

Een nieuwe bank nodig, maar heb je geen geld? Eenvoudig. Koop er gewoon geen! Als je niet hoeft te betalen voor ene groot meubelstuk, bespaar je veel geld. Ook bespaar je veel bomen. (zie punt 4) Ook kun je je meubels eventueel nog verkopen en verdien je nog iets aan je reis naar een leven zonder meubels.

Wil je weten hoe je dit meubelvrij leven kan aanpassen lees dan hier een stappenplan

Het moment dat mijn bank aan vervanging toe is, denk ik daar nu een twee keer over na. Zou jij het kunnen, meubelvrij leven?

Bron:  thankyourbody

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: