beginnen met dankbaarheid
Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

3 tips hoe je nu kan beginnen met dankbaarheid

Ik verander morgen wel, als ik er de kracht voor heb. Jaren lang was dit wat ik zei. Maar ik moest eerst veranderen om de kracht te vinden die ik nodig had om echt mezelf te kunnen zijn. Veranderen is een keuze die je niet kunt uitstellen. Dankbaar zijn is een keuze die je niet kunt uitstellen. Al hoewel, als jij het wil uitstellen, Be my Guest. It is your life!
Een keuze om even stil te staan bij wat er NU in ons leven aanwezig is om dankbaar voor te zijn. Een moment zonder klagen over het verleden en zonder zorgen over de toekomst. Dankbaar zijn voor wat je NU hebt, want dit moment is alles wat je werkelijk hebt!

De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht is een krachtige wet van het universum. Door dankbaarheid te uiten trek je situaties, mensen en dingen aan waar je dankbaar voor bent en die zelf ook dankbaar zijn. Deze komen vanzelf op je pad! Misschien kan je dit ook Karma noemen. 
Als jij er open voor staat dit in je leven vorm te geven, voel dan wat voor jou werkt, wat bij jou past! Ik kan nog zoveel tips geven, maar er is geen goede of foute manier. Hoe ik denk dat dankbaarheid werkt kan je wel hier lezen, maar vind daarin alsjeblieft je eigen weg!

Tip 1: Word je bewust van de doorgaande overvloed in je leven:

een dak boven je hoofd, liefdevolle familie en vrienden, je gezondheid, audiologische hulpmiddelen. En de specifieke momenten van de dag: vandaag samen gelachen met een vriend, de glimlach van een kind, de gesprekspartner die rustig de tijd voor je nam, de zon die scheen, de regen die viel, etc etc. Lees hier over mijn dankbaarheidsritueel waarbij ik mij bewust werd van wat er goed gaat.

Tip 2: Werp een blik op je leven, naar het succes dat je behaald hebt.

Ik ben er niet voor dat je in het verleden blijft hangen, maar kijk eens naar wat je allemaal bereikt heb. Welke mensen stonden je bij? Wie heeft je allemaal geholpen te komen tot dat geweldige mens dat je bent. Wees deze mensen dankbaar. Denk met dankbaarheid aan ze. Je hoeft het ze niet gelijk te zeggen, ze zullen het merken op de manier dat je met ze omgaat. Glimlach eens naar ze.

Tip 3: Deel de dankbaarheid met anderen:

Deel tijdens een etentje, of tijdens het avondeten de dankbare momenten van de dag met je tafel genoten.
Laat je partner weten waar jij dankbaar voor bent. Zeg het hem/haar wat je fijn vond dat hij/zij met je deed.
Laat een dierbare weten waar jij dankbaar voor bent. Vertel een vriendin bijvoorbeeld hoe je haar steun waardeert.
Laat je collega’s weten waar jij dankbaar voor bent. Werken in een dankbare sfeer maakt dat je meer voor elkaar over hebt.

Weet je niet goed hoe je dankbaar moet zijn lees dan eens bij de tips hoe je dit wel kunt doen.

Het leven heeft zijn up en downs. Ben je vaak gefocust op alles waar jij niet zo goed in bent of wat je frustreert? Het helpt in iedergeval niet om te focussen op wat je niet kan. Probeer dankbaar te zijn voor de talenten die je wel hebt. Dankbaarheid is een gevoel en deze kun je niet altijd oproepen. Je kunt wel proberen je kijk op de wereld te veranderen. Dit vraagt tijd en oefening en net zo als het mij steeds beter af gaat, zal het jou met geduld ook lukken om dankbaar te zijn. net als bij mij met vallen en opstaan..

Dankbaarheid begint met bewust te zijn van dingen waar we dankbaar voor kunnen zijn. Ik heb al eens een blogpost geschreven om mijn dankbaarheid te uiten deze kun je hier lezen. Hieronder nog een lijstje met punten waar ik deze week dankbaar voor ben. 

  1. Mijn familie die er altijd voor me is, ongeacht keuzes die ik maak.
  2. Mijn vrienden met wie ik al mijn emoties kan delen, zonder veroordeling
  3. Het weer, dat deze week wat minder is, zodat ik minder last heb van mijn hooikoorts. Dat is fijn want dan kan ik naar buiten, zonder te niezen.
  4. Het werk dat ik heb, dat mij 9 van de 10 dagen energie geeft
  5. Dat ik mag schrijven en een blog heb en 2 boeken heb uitgegeven.
  6. Dat ik aan mijn derde boek ga beginnen.
  7. Ik heb eindelijk hulp heb durven vragen

Doe je mee? Zullen we samen meer dankbaarheid en positiviteit op aarde brengen. Plaats jouw lijst van dankbaarheid hieronder in de reactie of op socialmedia. Nodig jouw vrienden uit het zelfde toen, dan wordt de wereld een klein beetje beter.

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit stukje? Deel deze post via de sociale media knoppen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: