foute mannen
Blog,  Dating en relaties

3 soorten foute mannen en waarom dat er eigenlijk niet toe doet

Ik val op foute man. Mannen die mij pijn doen. Mannen die misschien helemaal niet weten dat ze fout zijn. Ze zijn vaak sexy en reuze grappig en in het begin merk je misschien helemaal niet dat ze fout zijn. De drie meest foute mannen en toch vaak heel aantrekkelijke mannen ontdekte ik gaande weg. Dit zijn degene die ik in mijn leven telkens tegen kom.

1 De narcist

Narcisten maken meestal een leuke eerste indruk. Ze hebben charisma, dus als je er iets mee krijgt denk je aanvankelijk dat je het heel goed getroffen hebt. Pas gaandeweg ontdek je dat de narcist het óók heel goed heeft getroffen met zichzelf – veel minder met zijn omgeving, dus ook met jou. Narcisten zien liefde als een spel, en omdat ze zo bijzonder menen te zijn, denken ze snel dat ze iets beters kunnen krijgen. Op naar de volgende ‘trophee wife’. Mocht jij ze toch kunnen binden dan zullen ze echt proberen jou te veranderen als je niet sterk genoeg bent, loop je je hele leven je best te doen voor hem en krijg je er nooit waardering voor.


2 De bezette man

Een andere foute man (of vrouw kan ook, natuurlijk) is als iemand gebonden is. Het gebeurt zomaar, denk je, je wordt verliefd op elkaar, onbedoeld, want hij heeft nog kinderen, een huis, een bedrijf, of wat het ook is dat hem aan zijn partner bindt. Eigenlijk zou je in zo’n situatie een ouderwets kuis en moreel meisje moeten zijn: “Jammer joh, dat je bezet bent. Daar doe ik niet aan. Heb een fijn leven, en laat eens van je horen als je vrij bent. (of een open relatie ofzo)” Maar zo gaat het meestal niet. Mensen storten zich in het avontuur en doordat de relatie nooit stabiel en gesetteld raakt, blijft het ook nog eens razend hartstochtelijk en verslavend.
En al geloof ik in open huwelijken en relaties, zijn de foute mannen dat meestal niet. Ik bedoel open en eerlijk. Terwijl je wacht tot hij eindelijk eens over de brug komt, gebeurt dit meestal niet. Hij houd je aan het lijntje

3 Bindingsangst

Bindingsangst staat een gezonde, liefdevolle relatie in de weg. Al een lange tijd ga je met elkaar, hebben leuke dates, sexting is geweldig en jullie lijken een klik te hebben met zijn diepgaande persoonlijke verhalen. De intieme etentjes geven je een gevoel dat je leeft. En dan opeens is daar dat smsje:”het gaat me te snel”
Keer op keer trekt hij aan de rem of laat het nooit tot het volgende stadium komen en jij blijft ongelukkig wachten tot je foute man zijn bindingsangst, die hij niet toegeeft, heeft overwonnen. Geloof mij! gaat niet gebeuren.

… maar ze doen er niet toe

Eigenlijk doen ze er niet toe, die redenen waarom mannen fout zouden zijn. Er zit maar een ding op en dat is deze man los te laten, de touwtjes door te knippen en af te kicken. rigoureus kappen met die handel.

Er zijn eigenlijk alleen domme vrouwen die aan zo’n man blijven hangen, hem telkens weer een nieuwe kansen geeft.

Oh, help! Ik ben een hele domme vrouw!

Meer lezen? :
De aantrekking kracht van foute mannen – Carolien Roodvoets
Foute mannen – Artherburn, S.

Eén reactie

  • De sy carine

    Daar herken ik veel van in mijn partner want hij is ook een narcist. Twee jaar samen in wekend heeft een gezelschapsdame nodig wil zich niet binden en in die twee jaar nog niet aan mij geweest of sex gehad . Hij is zo egoïst en denkt alleen aan zichzelf . Altijd zijn goesting en ga ik niet mee of doe ik niet wat hij wil dan is ruzie. Ben zo moe en mijn energie is op! Probeer hem te veranderen maar dat lukt me niet. Ik zie die graag doodgraag maar voel dat het niet wederzijds is ! Word tijd dat ik aan mezelf denk want zo wil ik niet verder

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: