Blog

Waarom ik alleen op vakantie ga

Over een paar maandjes ga ik alleen op reis. Niet met een singelsreis, niet met een groepsreis, maar alleen op reis. Ik ga naar Marokko. Ik krijg veel vragen waarom ik dat zou doen en waarom naar een land als Marokko. Ik deel de antwoorden graag met jullie misschien hebben jullie er ook iets aan.

Ik ben gestopt met wachten
Ik wilde lange reizen maken samen met een toekomstige partner, maar waarom daarop wachten als ik nu leef. Marokko is trouwens voor mij niet zo heel eng, ik ben er al eens geweest. Het enige waar ik “bang “ voor ben is om te verdwalen. Ik spreek geen Frans of Arabisch dus dat is een dingetje.

 Ruimte voor mij zelf
Er is ruimte voor mijzelf, ik hoef met niemand rekening te houden en kan al mijn zintuigen gebruiken om te genieten. Ik heb de kans mijzelf volledig in de watten te leggen op de manier die ik wil. Geen discussies met reisgenoten als ik vijf dagen alleen maar op het strand wil liggen of op mijn telefoon spelletjes wil spelen aan de rand van het zwembad.

Meer contacten met “vreemde vogels”
Als je zonder reispartner op pad bent heb je ook meer contact met anderen, met medereizigers én met de lokale bevolking. Mensen spreken je eerder aan als je alleen bent en je stapt ook makkelijker op anderen af als je die vrijheid hebt. En vaak heb je ook gewoon behoefte iemand te spreken om je ervaringen te delen. Hierdoor zal ik  veel interessante mensen leren kennen. Andere types misschien dan de mensen die ik normaal gesproken om mij heen hebt. Dit kan mijn blik enorm verruimen.

 Gedwongen zelfstandigheid
Ik denk dat het goed is om gedwongen zelfstandig te zijn. Ik denk dat het langzaam tijd wordt om volwassen te zijn. ( bijna hoor)
Als ik alleen reis, moet ik op mezelf vertrouwen en dat zal mij goed doen, denk ik.

Veiligheid
Alleen reizen, zeker als vrouw alleen, maakt het misschien ietsje pietjes onveiliger. Wees gerust ik ben niet bang en ik loop niet in zeven sloten te gelijk. Ik beloof ik neem niet meer dan zes sloten.
Ik beloof dat ik contact zal houden met het thuisfront
Ik beloof dat ik niet met vreemde mannen mee zal gaan, ik neem ze gewoon mee naar mijn hotel kamer.
Ik beloof ook dat ik zal luisteren naar mijn instinct en als het niet veilig voelt ik terug zal gaan naar het resort. Verder zeg ik niet wanneer ik precies ga om de veiligheid van mijn huis niet in gevaar te brengen.
Ik zal voorzichtig zijn!

Ik kijk er ontzettend naar uit. Heb jij nog tips.

ps Lees hier wat ik er van geleerd heb en lees hier mijn tips over alleen op vakantie gaan. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: