îk wacht
Blog,  Dankbaarheid,  Dating en relaties

15 redenen om dankbaar te zijn dat je single bent.

Single zijn is iets wat niet altijd even leuk is. Vooral niet als je eigenlijk heel graag een relatie wilt, verliefd bent maar het niet wederzijds is, een lange relatie verbroken is of je al langere tijd vrijgezel bent. Met Valentijnsdag of andere feestdagen word je daar misschien wel extra mee geconfronteerd en dat is niet altijd even leuk. Single zijn kan echter wel voordelen hebben. Single zijn heeft veel voordelen en daar kan je dankbaar voor zijn. Voor alle  singles onder ons hieronder de voordelen.

1. Je wordt in ieder geval niet gedumpt
Een enigszins dubbele reden, maar natuurlijk is het wel fijn dat je niet rondloopt met de angst dat iemand je laat zitten, het uitmaakt, niet meer verliefd op je is of het uitmaakt. Die stress kan soms best vermoeiend zijn en die heb je in ieder geval momenteel even lekker niet! Wees dankbaar dat je deze stress niet hebt en wees gelukkig.

2. Knoflook en uien zoveel als je wilt.
Je kunt helemaal los gaan op de knoflook, niemand die je vind stinken en ook uien en bruine bonen zijn geen probleem. Jij kunt eten wat je wilt, wees dankbaar.


3. Dankbaar dat je geld kunt besparen. 
Etentjes, bioscoopkaartjes, Valentijns cadeautjes, reiskosten of avondjes wijn drinken kost allemaal geld.  Nu houden wij dames tenminste geld over om te shoppen, wees dankbaar.

4. Tijd voor je vriendinnen en vrienden
Je kunt veel meer tijd met je vrienden en vriendinnen door brengen. Je hoeft geen tijd te besteden aan je partner en ook ouders, zussen of je kinderen krijgen meer van jouw aandacht.

5. Lelijke pyjama’s, no make-up en rommelig haar
Je kunt gewoon de hele dag in je lelijkste pyjama rondlopen op zondag. Niemand waarop je indruk hoeft te maken, dus ga voor lekker comfortabel. Dansen in pyjama, heerlijk!

6. Je kunt flirten met wie je wilt
Je hoeft je totaal niet in te houden als je een leuke jongen/meisje ziet die jouw interesse wekt. Maak oogcontact, maak een kletspraatje, ga op date of voeg iemand toe op Facebook. Je hebt geen reden om niet te flirten, want je bent toch vrijgezel! Lekker stappen met je vriendinnen en op mannenjacht is dus iets wat je ongegeneerd kunt doen.

7. Je kunt gaan waar je wilt
Wil je een half jaar op wereldreis gaan of voor je studie naar het buitenland? Dit is het moment om dat te doen. Je hebt niemand die het afschuwelijk gaat vinden dat je weg gaat of een relatie die je daarmee op het spel zet. Ga dus lekker alleen op reis en doe waar je zin in hebt.

8. Cadeautjes naar keuze
Is het Valentijnsdag, Sinterklaas, Kerst of je verjaardag dan krijg je natuurlijk een cadeautje minder, omdat je geen partner hebt. Ik koop daarom als ik vrijgezel ben gewoon een cadeautje voor mezelf. Ideaal, want je kunt het helemaal zelf uitkiezen en het is altijd je smaak. Daarbij bespaar je sowieso geld op een cadeautje voor hem, dus ben je net zoveel kwijt en is het de juiste geur, maat, kleur of stijl.

9. TV en films naar eigen keuze
Niemand om rekening mee te houden als je ‘savonds lekker op de bank een film of serie wilt kijken. Sowieso hoef je niet verplicht naar The Transformers of James Bond te kijken en kun je zelf kiezen waar je zin in hebt. Vind trouwens maar eens een man die houd van Once upon a time of dokter Tinus. En mannen die vrouw die elke voetbal wedstrijd met je kijkt is zeldzaam!

10. Met de deur open naar de wc
Poepen met de deur open, zodat je nog gewoon de tv kunt zien of horen! Hoezee voor de vrijgezellen onder ons. Je hoeft jezelf niet meer op te sluiten in het kleinste kamertje, maar hebt alle vrijheid. Geniet ervan!

11. Tijd voor jezelf en je eigen ontwikkeling
Als je altijd maar een vriendje hebt, is er weinig tijd om echt bij jezelf stil te staan. Wat wil jij eigenlijk? Je kunt je hele leven inrichten zoals jij dat graag wilt, jezelf ontwikkelen en tijd nemen om jezelf te leren kennen. Dat komt meteen weer goed van pas in een eventueel toekomstige relatie. Ik had nooit in een relatie mijn WFT Bais en Vermogen in zo een korte tijd kunnen halen Leven het vrijgezellen bestaan.

12. Je hebt alle dekens voor jezelf
Mijn ideale punt om dankbaar te zijn. Ik kan diagonaal in mijn bed liggen lezen  of netflixen. En ik heb alle dekens voor mijzelf. Vooral in de winter geweldig.

13. Op Valentijnsdag alles voor jezelf
Op 14 februari kun je doen waar je zin in hebt. Spreek met andere vrijgezelle vriendinnen af, ga in je eentje naar de bios, houd een meidenavond of chill gewoon lekker in je uppie op de bank met je favoriete film of muziek en een fijne kop thee! Je kunt doen waar jij zin in hebt!

14 Geen gesleep met spullen en gedoe met reistijd
Heb je geen relatie, dan kun je lekker iedere dag in je eigen bed slapen. Je hoeft niet te gaan slepen met je föhn, toilettas, kleding en pilstrip, maar hebt alles bij de hand. Zo kun je tenminste ook niets laten liggen bij je vriend of iets heel belangrijks vergeten mee te nemen als je bij hem gaat logeren. Tevens ben je ook van de reistijd af, wat een hoop irritaties rondom het openbaar vervoer zal voorkomen.

15. je kunt groeien om een betere partner te zijn.
Je wordt ouder en wijzer in de periode dat je vrijgezel bent. Daardoor groei je om evenwichtiger te zijn en jouw toekomstige partner krijgt een mooier mens.

Er zijn best nog meer redenen te bedenken om dankbaar voor te zijn in je eentje. Vijf redenen waarom ik gelukkig ben als vrijgezel kun je hier lezen.

Weet jij nog meer redenen, laat ze achter in de reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: