over 13 kleine veranderingen die echt iets veranderen
Blog

13 kleine veranderingen die echt iets veranderen

Er zijn van die momenten dat je bang wordt wat er allemaal in ons leven verandert. En veel veranderingen hebben we zelf niet in de hand. (lees hier hoe je daar mee om kunt gaan). Toch kunnen sommige veranderingen heel goed zijn en hoeven niet heel veel moeite te kosten. Lees hieronder over 13 kleine veranderingen die echt iets veranderen.

1 Gebruik alleen positieve woorden.

Gebruik positieve woorden. Of in ieder geval gebruik regelmatig positieve worden. Fake it till jou make it. Vertel jezelf dat het wel kan. Vertel jezelf elke dag iets liefs dan heeft elke dag iets positiefs

2 Doe elke dag iets goeds.

Het helpen van een ander is iets wat niet veel kost en toch een grote invloed op de ander heeft.
Een kaartje sturen, een tekening maken, een keertje bellen, of boodschappen doen kan echt het verschil maken voor iemand. En soms zorgt het ervoor dat je ook zelf nog even van je plek of uit je huis komt.

Je hebt tegenwoordig goed initiatieven die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ik raad je www.buurtkring.nl aan.

3 Leer elke dag iets nieuws.

Elke dag iets nieuws leren verrijkt je leven ontzetten. Het hoeft soms maar tien minuutjes per dag.
Kijk eens bij Highbrow. Hier heb je vele cursussen voor 5 minuten per dag.
Je kunt ook op YouTube naar TEDtalk of zoek eens naar de filmpjes van de universiteit van Vlaanderen of de universiteit van Nederland.

4 Wijd een uur per dag aan iets belangrijks.

Dit kan natuurlijk van alles Zijn. Vrijwilligerswerk, politiek of het opruimen van de buurt. Het gaat er om dat je je inzet voor maatschappij. Weet je dat je inzetten voor de maatschappij jouw leven betekenis en geluk kunnen geven.

5 Wees altijd vriendelijk naar anderen.

Niet iedereen is altijd even vriendelijk naar jou, maar doe vriendelijk terug. En ja dat geld ook op Facebook. Iemand uitschelden voor sukkel of trol overtuigd de ander echt niet van jou argumenten. Met vriendelijkheid kom je een stuk verder. En het voelt ook gewoon beter. Je kan namelijk ook gewoon vriendelijk zeggen wat je wilt. “Zou een stap opzij kunnen doen” klinkt een stuk beter dan schreeuwen. “Rot op”
Daarbij kan het zijn dat jou vriendelijkheid wordt meegenomen verder de maatschappij in.

Een paar maanden geleden liep ik van het station naar mijn werk en keek niet goed uit met oversteken van het fietspad. De fietser viel en viel omdat ik schrok en struikelde over de stoeprand. Natuurlijk had de meneer op de fiets boos kunnen worden. Ik had hem dat niet kwalijk genomen. Nog voor ik opstond en sorry kon zeggen Stond hij naar me om me te helpen opstaan. Hij vroeg hoe het met me ging en wenste me daarna een fijne dag. De vriendelijkheid van deze meneer zorgde ervoor dat ik ondanks een val een goede dag had. Was hij boos geworden had ik me de hele dag rot gevoeld en dit gevoel vast een beetje overgedragen aan mijn collega’s en mijn familie. Ik was snauwerig geweest denk ik.
Wees daarom altijd vriendelijk.

6 Leer de lessen uit pijnlijk situaties.

Als je niets leert van pijnlijk situaties blijf je het zelfde doen en is het resultaat telkens het zelfde. Loop je telkens tegen de zelfde muur aan, probeer dan eens wat anders.
Schrijf de lessen ook een tijdje op. Schrijven is ook goed voor je.

7 Geniet van het leven terwijl het gebeurt.

Druk, druk, druk. Geniet je wel eens? Nu we op dit moment nog in ene gedeeltelijk lockdown zitten merk ik pas hoe weinig ik altijd gezien heb. Ik wist niet dat er zoveel mooie bomen met bloesem in mijn plaats stonden.
En in het park heb schitterende zonsondergangen. ( zie mijn zelf genomen foto hierboven)

8 Werk elke dag aan lange termijn doelen.

Wat wil je nog bereiken in het leven? Die roman schrijven? Die cursus Russisch. Als je elke dag een half uur werkt aan je lange termijn doelen, waar sta je dan over een half jaar?

9 Lees elke dag een hoofdstuk van een boek.

Een boek lezen is echt anders dan een webtekst of verslagen van werk. Een goed boek is ontspannen en kan je even in een andere wereld brengen en wie wil dat heden ten dagen niet.

10 Doe elke dag iets waar je om moet lachen.

Een grappig stukje lezen, een filmpje kijken of een lachmeditatie doet wonderen. Doe dit het liefst rond de lunch want dan schijn je het het hardst nodig te hebben.

11 Beweeg elke dag 30 minuten.

Beweeg elke dag. Doe het via een filmpje online of een wandeling. Lekker alleen fietsen doet wonderen. Je zult je veel beter voelen als je elke een half uur beweegt.

12 Kook elke week een nieuw recept.

Zonder foodie te worden is het goed om gezond te eten, en er zijn zoveel variaties mogelijk. Google eens een paar goede recepten die je de komende tijd gaat maken. Wedden dat het lekker is!

13 Denk elke dag aan wat er goed ging en wees dankbaar

Er gingen vandaag vast dingen goed. Je had vast kleine geluksmomentjes.

Tegen de avond weten we alleen nog maar de negatieve dingen. Die kleine geluksmomentjes zijn allemaal naar de achtergrond verdwenen. De stress, het verdriet van de dag blijft aan ons kleven en dat is zonde natuurlijk.

Door elke avond eventjes met dankbaarheid bezig te zijn, val je niet beter in slaap je wordt er ook echt een gelukkiger mens van. Dankbaarheid wordt langzaam een onderdeel van je dagelijks leven en dat werkt dus echt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: