sterke vrouw
Blog,  overig

12x 1 minuut gezonder

Aan je gezondheid werken lijkt soms heel moeilijk en veel tijd kosten. Afhankelijk van je doelen kan dat ook zo zijn, maar iets voor je gezondheid doen hoeft soms ook maar een minuutje te kosten. Hieronder 12 dingen die je in 1 minuut kan doen en je gezonder maken.

1. Neem een tomaat of een stuk komkommer.

Bijna niemand in Nederland eet voldoende groente, dus als je trek heb naar een stuk groente grijpen ipv bijvoorbeeld cake of snoep, maakt je direct gezonder. Het helpt trouwens ook een beetje tegen bijvoorbeeld Vreetbuien en die voorkomen maakt je zeker gezonder.

2. Drink een groot glas water.

We drinken, zeker op warme dagen, bijna allemaal te weinig. Water is goed voor maar wist je ook als je dorst hebt je je al snel zwak voelt en last kan krijgen van mist in je hoofd?

3. Poets je tong

Wat? Ja de achterkant van je toch bevat veel bacteriën. Door je tong te poetsen houd je je mond schoner. Wees echter wel voorzichtig, de eerste paar keer kan je zeker kokhals neigingen krijgen. Maar als je het vaak doet wordt dat echt minder.

4. Haal bewust adem

Even een minuut jezelf terugtrekken en rustig en diep ademhalen vermindert stress in je lijf. Even op adem komen zeg maar. Het kan veel stress klachten voorkomen.

5. Loop

Zitten is het nieuwe roken en een minuutje lopen betekend dat je even niet zit. Het brengt gelijk je bloedsomloop opgang. De extra zuurstof die je door diep adem halen binnen krijgt is ook nog een goed voor je.

6. Smeer zonnebrand


Geloof het of niet maar mensen smeren echt te weinig zonnebrand. Smeer dus altijd voor je naar buiten gaat even een zonnebrandje op. Je huid zal je dankbaar zijn.

7. Zoen en knuffel

Elk huidcontact maakt het hormoon oxytocine aan. Dit zorgt voor een tevreden en gelukkig gevoel. Heb je niemand die kan knuffelen laat je dan regelmatig masserenn.

8. Luister naar je favoriete liedje

Oke, deze duurt waarschijnlijk langer dan een minuut, maar geeft je waarschijnlijk wel een goede boost aan energie. Fijn voor je mentale gezondheid.

9. Plank

Een minuut train je al je belangrijke spieren. Vind je dit te veel een minuutje squads of andere oefeningen hebben ook een effect.

10. Was je handen.

Zeker in het griepseizoen is dit belangrijk en toch doen weinig mensen dit goed. Alles wat je nodig hebt is water, zeep en 20 seconden intensief je handen wassen. Het liefst onder warm water, maar ik kan me voorstellen dat het hoogzomer lekker is om ijskoud water te gebruiken.

11. Tel tot tien als je boos bent.

Boos zijn is niet goed voor je gezondheid. Tot tien tellen om kalmer te worden haalt de spanning uit je lijf.

12. Sluit je eetdag af

Heb je de avondmaaltijd achter de kiezen? Poets dan 1 minuut je tanden en besluit dan dat dit het einde is van je eetdag. Geen gesnoep meer ’s avonds op de bank, geen chips meer tijdens het Netflixen. Het is even wennen, maar uiteindelijk wordt dat minuutje tandenpoetsen een sterk signaal om niet meer te eten in de avond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: