effe dimmen, 12 energiezuigers die je beter achterwege laat
Persoonlijke ontwikkeling

12 energiezuigers die je beter achterwege laat

Ken je dat gevoel, je hebt niet eens echt een heel moeilijke of intensieve dag gehad en toch ben je kapot. Je hebt geen energie meer over. Dat is nu precies mijn talent, moe zijn na een dag niets doen. Nu is moe zijn naar een dag hard werken echt niet erg. Maar als je altijd onverklaarbaar moe bent heb je misschien last van een van deze energiezuigers van de beter achterwege laat.

1 Je probeert iedereen te plezieren.

Iedereen plezieren kost ontzettend veel energie, al is het maar omdat je nooit eens Nee zegt. Hierdoor doe je dingen die je misschien niet wilt. Dit kost nheel veel energie.

2 Je leeft niet in het moment .

Het klinkt misschien wat zweverig maar in het moment leven zorgt ervoor dat je minder stress hebt, minder gejaagd bent en minder zorgen hebt. Nu we in Corona tijd leven is dat extra belangrijk. Ik maak me niet zoveel zorgen om het virus als ik het krijg, maar wel om de 1,5 meter samenleving die ik niet wil. Ik heb er weinig invloed op dus door er niet te veel mee bezig te zijn, maar in het nu te leven is er echt minder stress.

3 Roddelen.

Roddelen kost mega veel energie en is totaal overbodig. Je verlaagt jezelf ermee. Er is geen lagere manier om je tijd te besteden.

4 Te veel nadenken .

Als je teveel nadenkt verhoogt dit je stress. Je leeft vaak teveel in de toekomst of in het verleden. We zagen al dat je beter in het nu kunt zijn. Vaak nadenken vertroebelt je gedachten. Ik noem het zelf een mistig hoofd. Nadenken kost dan nog meer energie

5 Klagen.

Als jij klaagt ben jij het slachtoffer en maak je het groter dan het in werkelijkheid is. Je beleeft de negatieve gebeurtenis telkens opnieuw. Natuurlijk is het niet erg om even stoom af te blazen, maar als je het vertelt aan iedereen die maar wilt luisteren levert het je niets op. Het kost ook al die anderen nog eens heel veel energie om naar jou te luisteren.

6 Drama.

Soms lijken lastige situatie en vervelende mensen je altijd te vinden. Soms voel je je daardoor opgejaagd en moe. Als je ‘smult’ van sensatie, rampen en roddel, voed je je lichaam eigenlijk constant met nieuwe stress. Herken je dit? Doe eens een drama detox

7 Slecht eten.

Door ons lichaam niet de van de basisstoffen te voorzien verlagen we ons energie niveau. Je kunt er je hormonen mee verpesten. Wist je dat je van goed eten ook slimmer wordt?

8 Slecht slapen.

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar als je niet goed slaapt dan heb je overdag geen energie. Lees hier hoe je beter kunt slapen.

9 Overbelasting.

Stress maakt je lichaam klaar voor actie. Het zorgt ervoor dat je alert bent. Ook verhoogt het tijdelijk je concentratie. Daar is dus niks mis mee. Maar stress kan een negatief effect hebben als het te lang en te sterk aanwezig is en je onvoldoende tijd hebt of neemt om te ontspannen en tot rust te komen. Je raakt dan overspannen of burn-out. Zorg dus voor voldoen ontspanning.

10 Altijd socialmedia checken.

Doordat je telkens socialmedia checkt sta je eigenlijk constant aan. Misschien is er zelfs de druk om te presteren, ook iets te posten. De likes die krijgt zijn natuurlijk ook belangrijk.

11 Vast houden aan het verleden.

De drang om aan het verleden vast te blijven houden kan heel sterk zijn. Schaamte, pijn en trauma zijn moeilijk los te laten. Maar er aan vast houden kost je veel energie en je kan er niets meer aan veranderen. Loslaten!

12. Iets persoonlijk aantrekken

Veel van onze energie gaat zitten in ons druk maken over wat anderen van ons vinden. Mensen hebben altijd ergens een mening over en zullen ook zeker niet schromen deze te geven. Sommige meningen kunnen een waardevolle les voor je zijn, maar sommige meningen zijn alleen maar een ballast op jouw schouders. Deze kritiek kost je tijd en energie, maar brengt jou niet verder. Lees hier hoe je je minder van andere kunt aantrekken.

Lees hier over 7 andere energiezuigers

Bronnen:
Forbes
Verken je geest
inc.com
Mens en gezondheid

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: