jij bent mij zon, goede daden
Blog,  Emoties

11 willekeurige goede daden voor een betere dag in een bijzondere tijd.

Het is een bijzondere tijd waarin we leven. Ik merk dat er veel dingen zijn die ons polariseren op dit moment. De maatregelen tegen het virus, politie geweld in de VS, Fakenews (of juist niet) en vele demonstraties, die weer allerlei reactie op roepen. Ik heb het gevoel dat verschillende groepen en mensen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Misschien is het dus tijd om wat extra lief voor elkaar te zijn. Hieronder 11 dingen die je kunt doen om iemands dag beter te maken.

1 Vertel iemand hoe leuk zij er uit ziet.

Laatst stond ik bij het stoplicht te wachten. En iemand 1,5 meter verder op verteld mij even hoe vrolijk ik er uit zag. (mij gekleurde kleding). Ik voelde me helemaal niet vrolijk, maar hierna voelde ik me wel vrolijker in ieder geval. Durf je niet goed? Iemand een compliment geven over zijn schoenen of haar t-shirt vind niemand erg hoor.

Of geef een doosje complimenten weg.

2 ruim iemand anders rommel op.

Er is een kans dat je dit allang doet, nu we wat minder uitgaan en toch meer in en om het huis doorbrengen. Maar zie het vanaf nu als een daad van vriendelijkheid i.p.v. de zoveelste zooi die je vandaag moet opruimen.

3 vertel mensen dat je om ze geeft.

We zijn allemaal gestrest, verveeld en onzeker. Herinner mensen eraan hoe bijzonder ze voor jou zijn. Vertel dat je van ze houd.

4. Verzend een “overlevings” pakketje

Verzamel een paar essentiële items, zoals wc-papier (als je het kunt vinden), en post of geef het af bij een familielid, buurman of vriend. Voeg een korte notitie met vriendelijke woorden toe. Laat ze weten dat je aan ze denkt.

5 Lees samen

Start een boekenclub met je vrienden en kom samen op Zoom om erover te praten. Of neem een video op waarin u een verhaaltje voor het slapengaan leest om met kinderen over de hele wereld te delen.

6 Stuur bloemen

Bloemen houden van mensen was ooit een slogan. En hoewelniet iedereen van bloemen houd, vinden de meeste mensen het wel leuk om een bosje te krijgen. Of een plant bijvoorbeeld. Bij bloompost kun je de leukste brievenbus bloemen versturen.

7 Stuur een handgeschreven brief

In dit tijdperk van technologie is de eenvoudige handgeschreven brief iets dat we niet vaak zien. Schrijf een korte brief of een kaartje en stuur deze naar iemand die je mist.

8 Doe iets voor je buurman

Voor sommige mensen zijn supermarkten op dit moment een hel en ook online kunnen sommige mensen niet overweg Als je naar de supermarkt gaat, kijk dan even of een buurman iets nodig heeft als je weg be jent.
Ook kun je ze misschien helpen om meer online te doen.

9 Inspireer anderen met kunst.

Maak een wandeling en zoek wat stenen. Neem ze mee naar huis en beschilder ze met een inspirerende boodschap. Zet ze dan tijdens je volgende wandeling in het geheim in je buurt. Dit is een leuke manier om een willekeurig persoon te inspireren.

10. Wees ook vriendelijk voor jezelf

Zelfzorg is cruciaal om te overleven. Besteed aandacht aan negatieve dingen die je over jezelf zegt tijdens deze stressvolle tijd. Vervang het door positiviteit. Zorg ervoor dat u elke dag de tijd neemt om voor jezelf te zorgen. Zorg dat je niet te veel stress krijgt. JE BENT HET WAARD.

11. Wees creatief

Heb je nog meer ideeën laat ze achter in de reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: