leef, interessant
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

10 tips voor een interessant leven

Ken je dat? Dat je je leven maar saai vind. Het is vast niet zo saai als jij denkt.
Vaste regelmaat kan een sleur worden en ook gewoonten worden uiteindelijk een sleur. Je kunt dit veranderen. Mensen dromen vaak van een groots en meeslepend leven. Onthoud wel jij bent de enige die je leven interessant moet vinden. Hier onder 10 tips die daarbij kunnen helpen

1 Ga om met interessante mensen.

Je kent vast de uitspraak wel. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet. En het is waar. Je gaat je aanpassen aan de groep mensen waarmee je omgaat. Iedereen doet dit. Ga om met interessante mensen. Volg bijvoorbeeld op socialmedia geen influencers meer, maar ga voor de artiesten, beginners en kunstenaars. Wedden dat je wereld interessanter wordt!

2 Volg je passie

Als je je passie volgt is je leven nooit saai. Tenminste bijna nooit. Je passie is daar waar je talent en dat wat je leuk vind samenkomen. Daardoor kom je ook makkelijker in een flow. Je passie zorgt er voor dat je leven veel minder saai is voor jou. En wat anderen er van vinden? Who cares?

3 stop met dat wat je echt verveeld

Weet je dat je veel dingen kunt uitbesteden? Administratie saai? Ga naar een administraiebureau. Vind je het vervelend om het huishouden te doen? Zoek een huishoudelijke hulp.

4 Volg je dromen ook als je het eng vind

Je droom leven is eng. Maar waar ben jij bang voor? Welke angst houd jou tegen om je droom te leven? Is dit terecht? Je droom volgens is altijd interessant.

5 Deel je verhalen met vrienden.

Laatst vertelde ik aan vrienden hoe ik ooit op een onbewoond eiland zat, zonder water, bij 33 graden en mijn toenmalige vriend in een boom klom om een kokosnoot uit de boom te halen voor mij, zodat we de kokosmelk kon drinken. Klinkt super interesant toch? Mijn vrienden zeiden dit ook. Ik heb het echter zo nooit ervaren. Het eiland lag vol met platic en ander afval, het was te warm, ik was verbrand en zat onder de insecten beten en ik lust ook nog geen kokos.

6 Zeg ja tegen mogelijkheden, kansen en uitnodigingen.

Hoewel ik moeite heb met nee zeggen, zeg ik ook wel eens nee tegen dingen die ik eigenlijk wel zou moeten doen. Uitgaan bijvoorbeeld, nieuwe mensen leren kennen. Maar dat vind ik dus allemaal eng.

7 Durf fouten te maken

Je mag fouten maken. Ik heb het al vaker gezegd. Door fouten leer je. Het is spannend, maar wel interessant. Fouten die je maakt leveren veel inspiratie, je leert ervan en hebt een goed verhaal.

8 Reis naar verschillende plekken

Reis naar verschillende plekken. Dat hoeft niet altijd ver weg te zijn. Zo leerde ik in brabant dat de randstedelingen zich heel erg druk maken en gehaast zijn. Ook heb ik heel wat dingen geleerd op mijn vakantie alleen naar Marokko.

9 Vind de nieuwwsgierigheid van een 6 jarige

Als kind was je waarschijnlijk veel nieuwsgieriger. Je wilde alles weten. Ons schoolsysteem heeft ons dat afgeleerd. Maar ons openstellen voor nieuwe dingen maakt ons interessanter .

10 Leer iets nieuws

Tja, wat moet ik hierover zeggen? Hoe meer we leren hoe interessanter alles wordt. Kijk eens bij bijvoorbeeld de loi voor een leuke cursus.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: